Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας μου είπε ότι αν χρειαστεί θα σύρει τον Στουρνάρα κλωτσηδόν και ουρλιάζοντας έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

«Το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να απαιτήσω την παραίτηση του Στουρνάρα… και αν χρειαστεί, θα τον σύρω από την κεντρική τράπεζα κλοτσηδόν και ουρλιάζοντας» φέρεται να είπε ο κύριος Τσίπρας στον Γ. Βαρουφάκη, σε μιά συζήτηση που είχαν, τον Ιούινο  του 2014, περίπου έξι μήνες πριν τις εκλογές.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, που αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ, το περιλαμβάνει ο κ. Βαρουφάκης στο βιβλίο του Adults in the Room, που θα κκλοφορήσει σύντομα καιστα Ελληνικά.

Οπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, «με αυτή τη φράση αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούνιο του 2014 όταν ο ίδιος του εξήγησα τα σχέδια στραγγαλισμού της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσα ότι εξυφαίνονταν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Εκείνη τη στιγμή, ο Αλέξης θύμωσε…».

Στο επεισόδιο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ήταν παρόντες, οι κ. Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Παππάς, με τον τελευταίο μάλιστα να προτείνει «ακόμα πιο δραστικές λύσεις» για την περίπτωση Στουρνάρα σε σύγκριση με το ξέσπασμα του κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ο. Βαρουφάκης είχε πεί ότι είχε πρωτοπαρουσιάσει –δια ζώσης στον κ. Τσίπρα, στο σπίτι του,  το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU)  τον Νοέμβριο του ’14 και ήταν τότε που του πρότεινε το υπουργείο Οικονομικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here