Τουρκία: Τα πρώτα αποτελέσματα-Με 57,02% μπροστά ο Ερντογάν-Αναμένονται οι μεγάλες πόλεις

Με καταμετρημένο το 40% των ψήφων από τις προεδρικές εκλογές, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 57,02%, μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και κύριος αντίπαλός του Ερντογάν στις εκλογές αυτές, συγκεντρώνει ποσοστό 28,3%.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από εκλογικά τμήματα της τουρκικής υπαίθρου και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ψήψοι των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Αγκυρα, η Σμύρνη, που θα διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το ποσοστό συμμετοχής στις στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%.

Με καταμετρημένες τις ψήφους του 7,3% της επικράτειας για τις βουλευτικές εκλογές πρώτο κόμμα είναι το Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με 53,1%, δεύτερο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό με 14,8%, τρίτο το Εθνικιστικό Κίνημα με 13,2% , τέταρτο το Καλό Κόμμα με 9% και ακολουθούν το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 7,1% και το Κόμμα Ευτυχίας του Καραμολάογλου με 1,2%.

Με αυτά τα ποσοστά το κυβερνών κόμμα εξασφαλίζει 381 έδρες, το Ρεπουμπλικανικό 126, το Εθνικιστικό Κίνημα 51 και τα Καλό Κόμμα 42 έδρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here