Τίλερσον: Αγνοώ το λόγο της αποπομπής-Δεν είχα καμία επαφή-Τραμπ: Διαφωνούσαμε για το Ιράν-Στη θέση ο επικεφαλής της CIA M. Πομπέο

«Δεν είχα καμία επαφή με τον πρόεδρο, αγνοώ τους λόγους της αποπομπής»,  μετέφερε μέσω συνεργατών του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο καθαίρεσε σήμερα ο Ντ. Τραμπ, βάζοντας στη θέση του, τον έως τώρα διευθυντή της CIA και στενό συνεργάτη του, M. Πομπέο.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι’ αυτό», δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τραμπ: Διαφωνία για Ιράν

Οπρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για διαφωνίες με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Συνενοούμασταν καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο κ. Τραμπ, αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Τίλερσον να αποχωρήσει και ο φιλόδοξος κορυφαίος διπλωμάτης διέκοψε το ταξίδι του στην Αφρική τη Δευτέρα για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Στη δήλωσή του επικαλέστηκε ασθένεια, αποχωρώντας κακήν κακώς από τη Νιγηρία, κάτι που όπως αποδείχτηκε ήταν διπλωματικό τέχνασμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here