Συνάντηση Τσίπρα με Τσακαλώτο-Αχτσιόγλου για τελικές ρυθμίσεις των 120 δόσεων και μόνιμες παροχές

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσίογλου.

Η συνάντηση αφορά την οριστικοποίηση των ρύθμισεων του σχεδίου των 120 δόσεων καθώς και την κατάρτιση ενός σχεδίου με μόνιμα μέτρα ανακούφισης σχετικά με τον τρόπο διάθεσης μέρους του πλεονάσματος 2019 – 2020.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος και τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν την διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μια τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε χθες βράδυ από τα Χανιά και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «η επόμενη εβδομάδα θα είναι η Εβδομάδα των Παθών μεταχρονολογημένα για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά η εβδομάδα της ανάσας, της ελπίδας για τους πολλούς».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί του λένε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους δίνοντας ως αντάλλαγμα «μεταρρυθμίσεις» εννοώντας, όπως είπε, όσα ήθελε να επιβάλει το ΔΝΤ και η κυβέρνηση απέκρουσε, δηλαδή περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, κατάργηση των επιδομάτων και του κοινωνικού κράτους.

Προανήγγειλε ότι «εμείς -και αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα – θα έρθουμε τις επόμενες μέρες όχι για να μοιράσουμε υποσχέσεις που «θα»κάνουμε, αλλά για να πούμε στον λαό ότι είμαστε σε θέση να μειώσουμε τους φόρους, να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις, όχι με αντάλλαγμα φρικαλέες μεταρρυθμίσεις αλλά έχοντας ήδη πετύχει και αξιοποιήσει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, γιατί όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια είναι το μεγάλο μας όπλο».

Υποστήριξε επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα αν εκλεγεί και αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη σχολίασε: «Του ξέφυγε σε μια ομιλία του του κ. Μητσοτάκη και είπε και την αλήθεια, ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Και αναρωτιέται κανείς: μα γιατί τα λέει αυτά; Η απάντηση είναι ότι τα λέει αυτά γιατί τα πιστεύει βαθιά. Τα λέει αυτά γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί τι αξία έχει και τι σημαίνει για κάποιον που έχει ένα χαμηλό μισθό, το δώρο των Χριστουγέννων και ένα επίδομα που ο ίδιος το θεωρεί πενιχρό. Τα λέει αυτά γιατί ως γόνος που έζησε και μεγάλωσε στα μεγάλα σαλόνια και που έμαθε να διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των offshore των οικογενειακών του επιχειρήσεων, δεν ξέρει τι σημαίνει για κάποιον που έχει ένα χαμηλό εισόδημα, να παίρνει ένα επίδομα των 100 των 150 ευρώ το μήνα για να πληρώνει το νοίκι του, όπως τώρα 220 χιλιάδες νοικοκυριά παίρνουν αυτό το επίδομα για να μπορέσουν από καλύτερες θέσεις να τα βγάλουν πέρα.Αυτό το εκατοστάρικο το θεωρεί ανώφελο και το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας».

«Αυτές τις ανοησίες τις πιστεύει βαθιά. Τις πιστεύει βαθιά ως ακραία νεοφιλελεύθερος», καθώς πιστεύει σε μια κοινωνία άκρατου ανταγωνισμού, σε μια κοινωνία ζούγκλας στην οποία θα μπορούν να επιβιώσουν μόνο οι ισχυροί, συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει «ως ο διάβολος του λιβάνι» μια τηλεοπτική εφ’ όλης της ύλης αναμέτρηση μαζί του, κατηγορώντας τον για ηττοπάθεια και φυγομαχία ώστε να μην αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα.

«Κανείς δεν κατάφερε σε αυτόν τον τόπο να δοξαστεί κρυπτόμενος. Όσο και αν προσπαθήσει το πικρό ποτήρι δεν θα το αποφύγει», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here