Τραγωδία στο Λονδίνο-Πύργος 24 ορόφων τυλίχθηκε στις φλόγες, εγκλωβίζοντας ενοίκους-Μεγάλος αριθμός νεκρών, τραυματιών (βίντεο-φωτο-upd)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο 24 ορόφων (Grenfell Tower) στα δυτικά του Λονδίνου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η οποία τύλιξε γρήγορα στις φλόγες όλο το κτίριο. Οπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής υπάρχουν νεκροί από την φωτιά, καθώς πολλοί ένοικοι εγκλωβίσθηκαν στα διαμερίσματα τους και δεν κατάφεραν να βγούν από τον φελγόμενο πύργο. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών θα γίνει γνωστός αργότερα.

Σύμφωνα με το BBC 30 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία ενώ υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.  Πληροφορίες μιλούν για σκηνές πανικού στον πύργο με εγκλωβισμένους ανθρώπους να φωνάζουν από τα παράθυρα ζητώντας βοήθεια, καθώς δεν μπορούσαν να βγούν στο διάδρομο λόγω του πυκνού καπνού. Κάποιοι άλλοι, σε χαμηλότερο ύψος επιχείρησαν να κατέβουν χρησιμοποιώντας σεντόνια και κουβέρτες.

Σύμφωνα με αναφορές βρετανικών ΜΜΕ, ορισμένοι ένοικοι έχουν εγκλωβιστεί από την φωτιά, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούσαν βοήθεια από τα παράθυρα του κτηρίου.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας αριθμός ανθρώπων λαμβάνει ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς από την φωτιά.

Πληροφορίες λένε ότι η φωτιά ξεκίνησε σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου από ελαττωματικό ψυγείο και επεκτάθηκε γρήγορα σε όλους τους ορόφους του κτηρίου.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο πύργος βρίσκεται στην περιοχή Lancaster West Estate στο δυτικό Λονδίνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here