Νέο σοβαρό επεισόδιο του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στη Βουλή-Επιτέθηκε στον Ν. Δένδια-Αποβολή όλης της ΚΟ της ΧΑ (βίντεο-upd)

Ενα ακόμη σοβαρό επεισόδιο, στο πλαίσιο των σόου που δίνουν  στη Βουλή, προκάλεσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κσιδιάρης.  Το επεισόδιο έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών. Ο κασιδιάρης απώθησε βίαια τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Νίκο Δένδια, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη.

Ο βουλευτής μιλούσε και άρχισε να φωνάζει, όταν πέρασε μπροστά του ο κ. Δένδιας. Αμέσως μετά, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, χειροδίκησε.

Ο προεδρος της Επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας ζήτησε από τον Κασιδιάρη να εγκαταλείψει τα έδρανα και να αποχωρήσει από την αίθουσα και κάλεσε και τη φρουρά της Βουλής, για να γίνει συντομότερα η αποβολή του από τη διαδικασία.

Μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής της Χ.Α. φώναζε έξω από την αίθουσα με χυδαίες εκφράσεις για το πρόσωπο του κ. Δένδια.

Οι εργασίες της Επιτροπής διεκόπησαν για λίγη ώρα και όταν ξανάρχισαν ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ζήτησε την αποβολή ολόκληρης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία, αλλά και από το σύνολο των συνεδριάσεων των επιτροπών, γιατί -όπως είπε- «όλοι συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο».

Την ελπίδα το επεισόδιο να χρησιμεύσει για να γίνει αντιληπτό ότι η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο πολίτευμα αλλά ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά, εξέφρασε λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δένδιας.

«Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Ακόμη, ανέφερε δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. «Η ΚΟ της ΧΑ είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας», συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ..

 Αποβολή της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από όλες τις Επιτροπές εν όψει ψήφισης του πολυνομοσχεδίου

Μετά τα αιτήματα από πολλούς βουλευτές για αποβολή της Χρυσής Αυγής από τις Επιτροπές στις οποίες θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο και αφού ο κ. Μπαλαούρας είχε πει ότι προετοιμάζεται να προτείνει μομφή σε όλη την ΚΟ του κόμματος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι «οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία του σώματος».

«Επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι’ αυτήν τη συμπεριφορά», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο».

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης είπε πως «εδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι δια της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίες, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο».

Έντονες αντιδράσεις από όλες τις πτέρυγες της Βουλής

Μετά το περιστατικό και μέχρι να βγει από την αίθουσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής οι εργασίες της Επιτροπής διεκόπησαν για λίγη ώρα και όταν ξανάρχισαν ο τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης ζήτησε την αποβολή ολόκληρης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία, αλλά και από το σύνολο των συνεδριάσεων των επιτροπών, γιατί -όπως είπε- «όλοι συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here