Καραμανλικοί κατά Σαμαρά, υπερπατριωτών μουσαφιραίων & δεξιάς απόκλισης ΝΔ-Fake εθνικοφροσύνη, λαϊκισμός και συλλαλητήριο, τα πολιτικά προβλήματα του Κυριάκου

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και την νεοδεξιά απόκλιση στην πολιτική της ΝΔ, την οποία ακολουθεί σε σημαντικό βαθμό και η σημερινή ηγεσία της υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη, εξαπέλυσε να ανάρτησή του στο facebook, ο Ευάγγελος Αντώναρος που ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο της συντηρητικής παράταξης.

Η θέση αυτή του Ε. Αντώναρου απηχεί πλήρως και τις θέσεις όλων των στελεχών αλλάκαι των μελών της καραμανλικής  κεντροδεξιάς πτέρυγας στη ΝΔ, γεγονός που αναδεικνύει με έμφαση το πολιτικό πρόβλημα που εμφιλοχωρεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την εποχή της ηγεσίας του Α. Σαμαρά και μετά.

Η φιλική προσέγγιση του Κυρ. Μητσοτάκη προς τους ακραίους νεοδεξιούς μουσαφιραίους Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη, ακυρώνει το φιλελεύθερο προφίλ που ήθελε να καλλιεργήσει και προβληματίζει τους σοβαρούς κεντρώους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους της.

Η σοβαρή αυτή πολιτική αντίφαση στο εσωτερικό της ΝΔ, οξύνεται από το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο έχει αγκαλιάσει ο κ. Μητσοτάκης και η όλη η υπερδεξιά ηγεσία της, υπό το πέπλο μιας fake εθνικοφροσύνης. Μιας εθνικοφροσύνης που στο όνομα ενός  ψευδεπίγραφου πατριωτισμού, ζητά να μην επιλυθεί ένα εθνικό πρόβλημα για τη χώρα, υπονομεύοντας έτσι ουσιαστικά, τα εθνικά της συμφέροντα.

H υιοθέτηση του συλλαλητηρίου ως μορφής άσκησης πολιτικής, η χρησιμοποίηση του ως μέσου αντικυβερνητικής πίεσης, μετατρέπονται τελικά σε μείζον πολιτικό πρόβλημα για τον ιδιο τον αρχηγό της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει και πολλά να φοβάται από το συλλαλητήριο. Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι απλά η διαχείρισή του και η αποφυγή ακροτήτων που μπορεί να είναι και στημένες προβοκάτσιες. Ο κόσμος της Αριστεράς και της κεντροαροστεράς δεν συμμετέχει σε εθνικολαικιστικές συνάξεις, δεν ασκεί πιέσεις άσκησης εθνικής πολιτικής, μέσω δήθεν υπερπατριωτικών εκδηλώσεων.

Οι ΑΝΕΛ και η επίσης ακραία θέση τους, είναι πρόβλημα καθώς συνδέεται με την κυβερνητική συνοχή. Δεν αφορά όμως ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του εμβέλεια, η οποία όπως όλα δείχνουν τυγχάνει της έγκρισης και της αποδοχής από το συντριπτικό κομμάτι του κεντρώου χώρου και της κεντροαριστεράς.

Η στάση ευθύνης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, εγγράφεται στα θετικά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται ως αξιόπιστη πολιτικά και υπεύθυνη εθικά δύναμη.

Το συλλαλητήριο ως πολιτικό συμβάν αφορά σχεδόν αποκλειστικά το δεξιό, συντηρητικό ακροατήριο. Η ιδεολογική και πολιτική διαχείρισή του έχει γίνει ένα σημαντικό πρόβλημα για τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπεσε στο «λάκκο» που έσκαβε.

Οχι μόνο πλήττει με τον τον διφορούμενο και μικροκομματικό τρόπο αντιμετώπισης του Σκοπιανού, την αξιοπιστία του ως υπεύθυνου πολιτικού ηγέτη.

Απομακρύνει ταυτόχρονα και το μεγάλο εκείνο κομμάτι των κεντρώων και κεντροδεξιών ψηφοφόρων που είναι απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό και επιζητούν από την πολιτική ηγεσία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε, μικροπολιτικά σε ένα εθνικό θέμα, κι έχασε. Υποκύπτοντας στη πολιτική των Σαμαρά,  Γεωργιάδη, Βορίδη και σία, προβληματίζει και βάζει απέναντί του το μισό και πλέον τμήμα της ίδιας της παράταξής του. Οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν μπούμεραγκ και σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για τον ίδιο.

Τι γράφει ο Αντώναρος:

«Αγνοώ και απειλές και υπαινιγμούς σε βάρος μου που διοχετεύουν από τα γνωστά τους όργανα όσοι σπαταλούσαν πολύτιμο χρόνο…προβαίνοντας σε παρανομίες

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο Ευάγγελος Αντώναρος:

«Κοίτα φόρα που έχουν πάρει οι «υπερπατριώτες» κι οι μουσαφιραίοι.

Πιστεύουν φαίνεται πως (ξανα)ήρθε η ώρα τους κι είναι…έτοιμοι για ρεβάνς.

Ξεχνώντας βέβαια πως με τέτοια μυαλά οδήγησαν την κεντροδεξιά το 2012 στον ιστορικό της πάτο με 18,85%.

Αν αφεθούν να το πάνε έτσι το 33,47 της ηττας του 2009 θα εξακολουθήσει να είναι άπιαστο όνειρο…Κι ας το λοιδωρούσαν τότε…Ναι οι ίδιοι που κατακρημνισαν την παράταξη στα τάρταρα κι εχουν τώρα το απύθμενο θράσος να μιλάνε.

Ας προσπσθήσουν λοιπόν…

Και βλέπουμε!

ΥΓ. Και υπενθυμίζω. Όλοι εμείς (και δεν ειμαστε λίγοι) λεμε και στους απο δω και στους απο κει: Η πατρίδα δεν παιζεται στα ζάρια. Ουτε θυσιαζεται για ψηφαλάκια κι αρχηγίες.»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here