Μεγάλη φωτιά στον καταυλισμό προσφύγων στο Βαθύ Σάμου-Εκκενώθηκε το ΚΥΤ-Εκατοντάδες χωρίς καταφύγιο

Δύο μεγάλες πυρκαγιές, εκδηλώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, στο Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου με αποτέλεσμα να καούν σκηνές και παραπήγματα και δεκάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς καταφύγιο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, η πρώτη πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 18:45 όταν και εμφανίστηκαν μαύροι – πυκνοί καπνοί. Από την πρώτη αυτή πυρκαγιά καταστράφηκαν οι αυτοσχέδιοι οικίσκοι στη νοτιοδυτική πλευρά του ΚΥΤ, πλησίον των 4 οικίσκων που έχουν τοποθετηθεί για τις ανάγκες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα κορωνοϊού.

Αυτή η πυρκαγιά έκαψε ολοσχερώς 15 οικίσκους, με τους διαμένοντες σ’ αυτούς να τρέχουν φοβισμένοι στην περιφερειακή οδό της πόλης. Η Π.Υ. Σάμου επενέβη στο περιστατικό και μετά από μία ώρα περίπου έθεσε την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Όμως εκεί φάνηκε και το μέγεθος της μεγάλης καταστροφής με περίπου 100 άτομα να μην έχουν στέγη κάπου να κοιμηθούν. Στο σημείο βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έπειτα από διαβουλεύσεις των υπευθύνων, αποφασίστηκε να στηθούν με μέριμνα της Οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» αρκετές σκηνές, στο χώρο του υπαίθριου γηπέδου απέναντι από το ΚΥΤ Σάμου για να φιλοξενηθούν τα άτομα που διέμεναν στους καμένους οικίσκους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here