78 οι νεκροί στο Λίβανο – Νιτρικό αμμώνιο ήταν η ύλη που εξερράγη

Ένα ασύλληπτο δράμα ρίχνει τη σκιά του στον Λίβανο, μετά τις δύο φονικές εκρήξεις που συγκλόνισαν τη Βηρυτό στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 78 ανθρώπους και αφήνοντας πίσω περισσότερους από 4.000 τραυματίες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού του Λιβάνου, εξερράγησαν πάνω από 2.750 τόνοι νιτρικού αμμώνιου που βρίσκονταν στην αποθήκη 6 χρόνια. Το νιτρικό αμμώνιο είναι μια ύλη για βόμβες αλλά και για λίπασμα. Είναι τόσο επικίνδυνο ακόμα και ως λίπασμα, που συστήνεται ιδιαίτερα προσοχή στα άλατα που προστίθενται σε αυτό ώστε να μην αυξάνεται η τάση του να εκρήγνυται.

Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Χαμάντ Χασάν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο απολογισμός των θυμάτων των ισχυρών εκρήξεων που συγκλόνισαν χθες Τρίτη την πρωτεύουσα Βηρυτό ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 78 νεκρούς και σχεδόν 4.000 τραυματίες.

«Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι αυτή τη στιγμή. Άνθρωποι ψάχνουν στα επείγοντα τους αγαπημένους τους και είναι δύσκολη η αναζήτηση αυτή μέσα στη νύχτα διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση», είπε ο Χασάν στο Ρόιτερς. «Αντιμετωπίζουμε αληθινή καταστροφή και χρειαζόμαστε χρόνο για να αποτιμήσουμε την έκταση των ζημιών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here