«53» κατά Κοντονή: Λύση τώρα για τον Β. Δημάκη-Δεν παζαρεύεις τη ζωή

Εμμεση αλλά σαφέσταση κριτική κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για το ζήτημα του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη που χαροπαλεύει, διεκδικώντας το δικαίωμά του στη γνώση, ασκούν οι 53+  και απαιτούν να βρεθεί λύση τώρα.

Με άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality,  οι 53 υποστηρίζουν ότι η θέση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη είναι στα έδρανα της γνώσης και της επιστήμης γιατί τα κατέκτησε κάτω από αντίξοες συνθήκες αφού ξεπέρασε με επιτυχία – από τους λίγους που είναι έγκλειστοι – το φαύλο κύκλο της παραβατικότητας και έφτασε μπροστά στην πύλη της εκπαίδευσης.

Ολόκληρο το κείμενο:

Το είχαμε πει και παλιότερα στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.
Η θέση του κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη είναι στα έδρανα της γνώσης και της επιστήμης. Τα κατέκτησε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ξεπέρασε με επιτυχία – από τους λίγους που είναι έγκλειστοι – το φαύλο κύκλο της παραβατικότητας και έφτασε μπροστά στην πύλη της εκπαίδευσης.
Το είχαμε πει και παλιότερα. Το λέμε συνέχεια. Η ζωή είναι η υπέρτατη αξία, δεν την παζαρεύεις, την περιφρουρείς. Δεν την κλονίζεις, της δίνεις ανάσα. Δεν την αφήνεις να δίνει άνιση μάχη στα γρανάζια νομικών ερμηνειών και αδιεξόδων. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, υπάρχει η ζωή και συνεπώς λύσεις.
Το είχαμε πει και παλιότερα. Το λέμε και σήμερα δυνατά. Τα δικαιώματα απαιτούν ψυχή, πείσμα, επιμονή, όραμα. Δεν τα αφήνεις στο έλεος της τελευταίας στιγμής, δεν είναι εξαναγκασμός, αποτελούν για την Αριστερά απόλυτη προτεραιότητα, είναι της πρώτης στιγμής.
Το είχαμε πει και παλιότερα. Στους δρόμους, στα αμφιθέατρα, έξω από τις φυλακές. Το πάθος για τη λευτεριά περνά
μέσα από τα μονοπάτια της γνώσης που ο Βασίλης Δημάκης, στα 39 του χρόνια δείχνει να βαδίζει αθόρυβα αλλά και με θόρυβο την ίδια στιγμή.
Είμαστε ανεπιφύλακτα μαζί του, χωρίς υποσημειώσεις και εξουσιολαγνικά τερτίπια. Και είναι σαφές ότι όσα διεκδικούσαμε με πείσμα απέναντι σε συντηρητικής και αυταρχικής προέλευσης πολιτικούς, τα διεκδικούμε ακόμα περισσότερο σήμερα και όχι
μόνο. Τα απαιτούμε από την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Λύση τώρα.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here