114 κρούσματα σε κονσερβοποιία στην Πέλλα

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε ελέγχους στην κονσερβοποιία Κρόνος στην Πέλλα και διαπιστώθηκαν δυστυχώς 114 κρουσματα μεταξύ των εργαζομένων -τον αριθμό των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη εγκατάσταση τα Γιαννιτσά με συσκευασία ροδάκινων, μεταξύ των 780 εργαζομένων σημειώθηκαν 200 κρούσματα, και οι περισσότεροι ήταν εποχικά εργαζόμενοι.

Το πρόβλημα είναι υπολογίσιμο, γιατί οι εργαζόμενοι σε αυτές τις μονάδες μένουν συνήθως σε γειτονικά χωριά ή και νομούς -από το πρώτο εργοστάσιο κονσερβοποίησης των Γιαννιτσών μολύνθηκαν τρεις νομοί.

Η εγκατάσταση,στο Μαυροβούνι, έκλεισε και η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here