Μαραθώνια συζήτηση κυβέρνησης-θεσμών πάνω στα κείμενα της συμφωνίας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το βράδυ η κρίσιμη συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για τον καθορισμό των τελικών κειμένων της επικείμενης συμφωνίας.  

Σύμφωνα με πληροφοφίες, οι πιστωτές επέστρεψαν καθαρογραμμένα τα κείμενα της συμφωνίας, το MOU (η ευρωπαϊκή πλευρά) και το MEFP (το ΔΝΤ).

Στόχος της συνάντησης είναι να εξαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και θεσμών σε 8- 9 μεγάλης ή μικρότερής σημασίας ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αγορές των προϊόντων, το Δημόσιο κ.ά.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε ότι «τελειώσαμε όλους τους φακέλους και δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι σήμερα θα συζητηθούν τα κείμενα όπου υπάρχει διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος επισήμανε ότι «υπάρχουν 4- 5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4- 5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα».

Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, καθώς το θέμα αυτό συνδέεται με τα μέτρα για το χρέος τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here