Βρετανία: Ασφάλεια, Βrexit οι κύριοι στόχοι της νέας «κουτσής» κυβέρνησης Μέι

Η Τερέζα Μέι, αφού επισκέφθηκε την βασίλισσα Ελισάβετ στο παλάι του Μπάκινγχαμ και έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς εξασφάλισε την υποστήριξη των 10 βουλευτών του βορειοϊρλανδικού DUP, δήλωσε έξω από την πρωθυπουργική κατοικία ότι  η χώρα χρειάζεται ασφάλεια και σημείωσε ότι μόνο το Συντηρητικό Κόμμα μπορεί να την προσφέρει. H πρωθυπουργός της Βρετανίας που έχασε την αυτοδυναμία και υπέστη πολιτική ήττα, είπε ότι Συντηρητικοί και DUP θα συνεργαστούν «έχοντας χτίσει μια δυνατή σχέση εδώ και πολλά χρόνια».

«Πρέπει να στρέψουμε τις προσπάθειές μας προς μία επιτυχημένη συμφωνία Brexit» είπε η Μέι έξω από το Νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, επαναλαμβάνοντας ότι θα εκπληρώσει την επιθυμία του βρετανικού λαού να βγει η χώρα από την ΕΕ.

Η Μέι είπε ότι το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit αναμένεται να μείνει ίδιο.

Σημείωσε ότι θα προχωρήσει σε μία νέα συνεργασία με την ΕΕ που θα εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη ευημερία.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα, οι Εργατικοί κέρδισαν την τελευταία έδρα στο Κένζινγκτον, με αποτέλεσμα οι Συντηρητικοί να συγκεντρώσουν 318 έδρες, οι Εργατικοί 262, το SNP στην Σκωτία 35, οι Φιλελεύθεροι 12, το DUP (Β.Ιρλανδία) 10, το Sinn Fein 7, οι Πράσινοι κρατούν 1 έδρα, το ουαλικό Paid Cymru 4 έδρες. Εκτός Βουλής το UKIP, που είχε μία έδρα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here