Βραζιλία: Προηγείται ο ακροδεξιός υποψήφιος-«Η Δημοκρατία απειλείται», δηλώνει ο αντίπαλός του, Φερ. Αντάτζι

Με το 46,06% των ψήφων, κέρδισε τον πρώτο γύρο ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενώ ο υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT), Φερνάντου Αντάτζι έλαβε 29,24%, και ενόψει της τελικής αναμέτρησης, την 28η Οκτωβρίου, καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενωθούν και να τον υποστηρίξουν.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου μας βάζουν μπροστά σε μια πρόκληση, αποκαλύπτουν τους κινδύνους που διατρέχει η δημοκρατία στη Βραζιλία», τόνισε ο Αντάτζι, κληρονόμος του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT), πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην δήμαρχος στο Σαν Πάουλου, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος  Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε  «σίγουρος» ότι θα είχε εκλεγεί εάν δεν ενέσκηπταν «προβλήματα με τα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας».

Οπαδοί του πρώην λοχαγού του στρατού, νοσταλγού της στρατιωτικήςδικτατορίας,  και ένθερμου θαυμαστή του Ντόναλντ Τραμπ, συγκεντρώθηκαν μπροστά στην έδρα του TSE στην Μπραζίλια κραυγάζοντας το σύνθημα «νοθεία, νοθεία, νοθεία!».

Πάντως στο στρατόπεδο του ακροδεξιού υποψήφιου επικρατούσε δυσθυμίατο βράδυ της Κυριακής, αφού οι οπαδοί του πρόσμεναν — ήταν πεπεισμένοι — πως επρόκειτο να επικρατήσει ήδη από τον πρώτο γύρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here