Βούτσης: Υπάρχει ανοχή & προσμονή των πολιτών απέναντι στη κυβέρνηση

 

«Υπάρχει μια ανοχή ταυτόχρονα με προσμονή σε τμήματα της κοινωνίας που εμπιστεύθηκαν τη δική μας κυβέρνηση. Αυτή η κατάσταση όμως παρατείνεται και μπορεί να εξελιχθεί σε προσδοκία και εκ του γεγονότος ότι κανείς από αυτούς που δεν είναι πιστοί οπαδοί της ΝΔ δεν πιστεύει ότι είναι δυνατόν οι θύτες της προηγούμενης περιόδου και υπεύθυνοι της χρεοκοπίας της χώρας και των μνημονιακών πολιτικών να γίνουν σωτήρες».

Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τον οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσουν τη συμφωνία και τα μέτρα.

«Δεν έχουμε καμιά ανησυχία για την κυβερνητική πλειοψηφία, γιατί ακριβώς η δεύτερη αξιολόγηση οδηγείται σε μια περαίωση που δίνει έναν ανοιχτό δρόμο για περίπου ενάμιση χρόνο, προκειμένου να βγει η χώρα στις αγορές και να υπάρξει εφαρμογή κοινωνικών αντίμετρων», τονίζει.

Ο κ. Βούτσης εμφανίζεται απαισιόδοξος, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου σε πολιτικό επίπεδο στο ορατό μέλλον, αλλά σημειώνει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να συμβεί αυτό σε κοινωνικό επίπεδο.

Οσον αφορά τις καταγγελίες Μητσοτάκη για το τρόπο λειτουργίας τη Βουλής, αναφέρει ότι την όποια αλλαγή στο τρόπο νομοθέτησης στο Κοινοβούλιο μπορούμε να τη δούμε μόνο στο τέλος των δεσμεύσεων της χώρας από τα Μνημόνια.

Παράλληλα τονίζει ότι η διερεύνηση υποθέσεων από τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής αλλά και από τη Δικαιοσύνη, δεν είναι εκδίκηση αλλά μια ιστορική ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση στα κρίσιμα ερωτήματα που πλανώνται στη χώρα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here