Βουλή: Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο ταυτότητας φύλου-Ηττα για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη και το μεσαιωνικό λόγο Εκκλησίας και ακροδεξιάς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπερψηφίσθηκε τελικά στην ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητα φύλου. Ετσι αποφεύχθηκε η συζήτηση για πιθανή απώλεια της δεδηλωμένης από την κυβερνητική πλειοψηφία και μια τεχνητή πολιτική κρίση, την οποία προσπάθησε να δημιουργήσει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, με υποκριτικό τρόπο. Ταυτόχρονα ηττήθηκε και η πολιτική υποκρισία πολλών στελεχών του πολιτικού συστήματος που πόνταραν στο μεσαιωνικό λόγο της Εκκλησίας, για καθαρά πελατειακούς, προσωπικούς μικροπολιτικούς σκοπούς.

Το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, δεν το υπερψήφισαν οι ΑΝΕΛ, πλην του κ. Ζουράρι, αλλά  συγκέντρωσε 148 ναι επί 285 ψηφισάντων βουλευτών, έναντι 124 όχι και έγινε δεκτό από το σώμα.

Συγκεκριμένα ναι ψήφισαν 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς Γεωργία Γεννιά,επέμεινε στο όχι. Από την ψηφοφορία ήταν απόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν ακόμη οι έξι βουλευτές του Ποταμιού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου.

«Όχι» στην αλλαγή φύλου είπαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Χρυσής Αυγής και οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας ψήφισαν «παρών» με εξαίρεση τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που τάχθηκε υπέρ του «ναι» στην νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τη ΔΗΣΥ απουσίαζαν: Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου και Τζελέπης Μιχαήλ.

Με πλειοψηφία 165 θετικών ψήφων υπερψηφίστηακν και τα υπόλοιπα άρθρα σχετικά με την νομική αναγνώριση φύλου.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά μια μεγάλη πολιτική νίκη για την κυβέρνηση και μια ακόμη ήττα για την αντιπολίτευση, αξιωματική και ελάσσονα, η οποία προσπάθησε να παίξει μικροπολιτικά παιγνίδια, πάνω σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που άπτεται των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here