Βενεζουέλα: Αποτρέψαμε νέο στρατιωτικό πραξικόπημα της ακροδεξιάς-Σχέδιο για δολοφονία Μαδούρο-ΗΠΑ, Κολομβία, Χιλή εγκαλεί το Καράκας

Μια ακόμη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, που προέβλεπε μεταξύ άλλων τη δολοφονία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, του προέδρου της συνταγματικής ενθοσυνέλευσης και άλλων αξιωματούχων, ανακοίνωσε πως εξουδετέρωσε η κυβέρνηση του Καράκας. Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός Επικοινωνιών Χόρχε Ροντρίγκες «συμμετείχαμε σε όλες τις συναντήσεις για τον σχεδιασμό του πραξικοπήματος», με πράκτορες που είχαν διεισδύσει στην ομάδα των πραξικοπηματιών και παρακολουθούσαν τις προετοιμασίες για την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Το πραξικόπημα αυτό, με τη συμμετοχή στρατιωτικών εν ενεργεία και απόστρατων, επρόκειτο να γίνει μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, διευκρίνισε ο υπουργός, ο οποίος αποκάλυψε με λεπτομέρειες όλο το σχέδιο των πραξικοπηματιών, με πράξεις τρομοκρατίας και στρατιωτικές ενέργειες σε διάφορα σημεία της Βενεζουέλας.

Ο Ροντρίγκεζ κατηγόρησε την Κολομβία, τη Χιλή και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που κατήγγειλε.

«Μέχρι πότε; Ιβάν Ντούκε! (…) Φτάνει πια να σχεδιάζετε στρατιωτικά πραξικοπήματα, τη δολοφονία του προέδρου», είπε ο Χόρχε Ροντρίγκες, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κολομβίας.

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα και τον σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here