Βενεζουέλα: Επίθεση ενόπλων στη Βελέντσια-Συνελήφθησαν 7 άτομα-Κυβέρνηση: Απόπειρα πραξικοπήματος τρομοκρατών χωρίς τύχη

Ενοπλη επίθεση πραγματοποίησαν χθες βράδυ, άτομα με στρατιωτικές στολές και επικεφαλής ένα λιποτάκτη υπολοχαγό,  ενάντια  στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη περιοχή Βαλέντσια. Οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, που είναι πιστές στον πρόεδρο Μαδούρο, εξουδετέρωσαν την επίθεση και συνέλαβαν τους δράστες, τους οποίους κατηγορούν  για «απόπειρα πραξικοπήματος».

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ντιοσντάντο Καμπέλο, έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» στο Twitter.

Bίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ομάδα ανδρών με στρατιωτικές στολές να δηλώνουν ότι οργανώνουν εξέγερση στην πόλη Βαλένσια, προκειμένου να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στην χώρα.

Μάλιστα, στο βίντεο οι άνδρες αναφέρουν ότι εξεγείρονται κατά μιας «δολοφονικής τυραννίας». «Αυτό δεν είναι πραξικόπημα, αλλά στρατιωτική και πολιτική δράση για την παλινόρθωση της συνταγματικής τάξης» ανέφερε ο ηγέτης της ομάδας που δήλωσε ότι ονομάζεται Χουάν Καγκουαριπάνο.

Ωστόσο φυλλάδια που μοίρασε αυτή η απομονωμένη ομάδα, δειχνει την φασιστική, παραστρατιωτική της οργάνωση και αντίληψη.

Αυτόπτης μάρτυρας στην Βαλένσια, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το Καράκας, είπε ότι άκουγε πυροβολισμούς στην διάρκεια της νύχτας.

Αργότερα, ο Καμπέλο ανέφερε ότι η κατάσταση στην Βαλένσια έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μάλιστα, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων ανέφερε στο Twitter ότι  τρομοκρατική δράση εξουδετερώθηκε και ότι συνελήφθησαν επτά άτομα.

Ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας, με ανακοίνωσή του, περιγράφει το περιστατικό της επίθεσης και την άμεση αντίδραση ων στρατιωτικών δυνάμεων.

Ο υπουργόςν Αμυνας της Βενεζουέλας, Παντρίνο Λόπες

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι ρευστή. Η αντιπολίτευση και πολλές χώρες δεν αναγνωρίζουν την συντακτική συνέλευση η οποία μόλιστα πριν μια ημέρα, καθαίρεσε την γενική εισαγγελέα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here