Τζανακόπουλος: Θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση Κωστόπουλου

Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει απέναντι σε πιέσεις αλλά θα διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

H διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρόκειται να κουκουλώσει, συγκαλύψει, δε θα υποχωρήσει απέναντι σε πιέσεις αλλά αντιθέτως οφείλει και αυτό θα κάνει, θα διερευνήσει εξονυχιστικά την υπόθεση και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, έκανε λόγο για συγκλονιστικό και σοκαριστικό περιστατικό το οποίο αποτελεί ένα φαινόμενο που αναδεικνύει κάτι πολύ μεγαλύτερο, ότι το μίσος εξαπλώνεται στην ελληνική κοινωνία.« Το μίσος είναι το ψυχικό  υπόβαθρο για φασιστικές πολιτικές και πρακτικές και να ενισχυθούν φασιστικές δυνάμεις» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην στάση της αστυνομίας στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, δήλωσε: «Η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας αυτή τη στιγμή, και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνει, είναι να διερευνήσει εξονυχιστικά την κατάσταση και να αποδοθεί δικαιοσύνη διότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν προσβάλουν μόνο την αστυνομία, την κυβέρνηση, την κοινωνία αλλά και την δημοκρατική πολιτεία ως τέτοια».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι δεν πρόκειται να κουκουλώσει, συγκαλύψει, δε θα υποχωρήσει απέναντι σε πιέσεις αλλά αντιθέτως οφείλει και αυτό θα κάνει, θα διερευνήσει εξονυχιστικά και θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Το περιστατικό είναι ππαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός».

«Η στάση της αστυνομίας πρέπει να είναι διαφορετική, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να καταχράται την εξουσία» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here