Τζανακόπουλος: Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια-Ευελπιστούμε σε καλή συμφωνία-Ανατριχιαστική η δήλωση Μητσοτάκη για17χρονους, ιστορία

Ευελπιστούμε ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε συμφωνία με την ΠΓΔΜ» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων ενώ χαρακτήρισε «ανόητη» και «ανατριχιαστική» τη δήλωση του αρχηγού της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι 17χρονοι δεν πρέπει να ασχολούνται με την Ιστορία.

Η  κυβέρνηση συζητά στη βάση των προτάσεων Νίμιτς και όχι νέα ονόματα ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.  Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί για να υπάρξει μια καλή συμφωνία πρόσθεσε σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συμφωνία αν δεν συμφωνηθούν όλα.

Το επόμενο στάδιο διαπραγμάτευσης θα είναι πιθανότατα και το τελικό εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος αναφερόμενος στο Σκοπιανό, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Εξωτερικών έχουν κάνει εξαιρετικά μεγάλη πρόοδο, όμως κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το αποτέλεσμα.

«Η διαπραγμάτευση είναι εν εξελίξει. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τη συμφωνία για την οποία δουλεύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. Σημασία δεν έχει απλώς η συμφωνία. Σημασία έχει να έχουμε μια καλή συμφωνία και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθούν και να πουν τη δική τους θέση, σημειώνοντας ότι η θέση της κυβέρνησης είναι πεντακάθαρη. «Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε αντί να σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις να μας πει, πρώτα και κύρια, ποια είναι η δική του θέση σε ό,τι αφορά στην επίλυση του ζητήματος. Διότι βδομάδα τη βδομάδα ακούμε και μια διαφορετική τοποθέτηση».

Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα, λέγοντας μόνον ότι συζητάμε στη βάση των προτάσεων Νίμιτς, ξεκαθαρίζοντας έτσι εμμέσως ότι δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι η πρόταση για «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι εφόσον έρθει η συμφωνία στη Βουλή η Ν.Δ και το Κίνημα Αλλαγής θα έχουν τεράστια δυσκολία να μην την υποστηρίξουν, διότι θα είναι ανακόλουθα και τα δύο κόμματα με τις θέσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς. Και επισήμανε ότι εφόσον πάει η συμφωνία στη Βουλή θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ευρύτατες συγκλίσεις και συναινέσεις.

 

Σε ερώτηση για τη στάση του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε «να μην προτρέχουμε» και δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής. Τελεία και παύλα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here