Τζανακόπουλος: Γραφικός ο Μητσοτάκης, διαψεύδεται συνεχώς

ΦΩΤΟ: IN TIME(Δ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

«Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει πλέον πολύ με επικεφαλής παραθρησκευτικής σέχτας» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας περί νέου μνημονίου. Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «διαρκώς προβλέπει το τέλος του κόσμου, αλλά πάντοτε για το επόμενο έτος».

Η επίτευξη του στόχου για μια συνολική συμφωνία, για την οποία δουλεύουν όλες οι πλευρές, θα σημάνει και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία, υπογραμμίζει ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» και αναφερόμενος στην πλεόνασμα του 2016 σημείωσε πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και υπογραμμίζει ότι «παρά τις δυσκολίες καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που για πρώτη φορά, μετά από 7 χρόνια, δεν περιλαμβάνει επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή».

Αναφέρει ότι τα αποτελεσματα διαρκώς διαψεύδουν τον πρόεδρο της Ν.Δ. και κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι αντιπολιτεύεται «σύμφωνα με την ακόρεστη επιθυμία της για παλινόρθωση του καθεστώτος της» και χαρακτηρίζει «γραφική» αυτή την αντιπολιτευτική τακτική.

Παρατηρεί ότι η Ν.Δ. «μετατρέπεται σταδιακά σε ένα υβρίδιο που συνδυάζει τον πιο ακραίο νεοφιλελευθερισμό με μια ακροδεξιά και αντιπολιτική ρητορική» και «η πολιτική της γραμμή καθορίζεται από τις ακρότητες και τις επικοινωνιακές εξαλλοσύνες του κυρίου Γεωργιάδη».

Σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή «απαιτείται να δοθεί μια λύση στο ζήτημα του χρέους, που απο τη μία πλευρά θα καλύπτει το ΔΝΤ και από την άλλη δεν θα δημιουργεί αξεπέραστα πολιτικά προβλήματα στη Γερμανία», δηλαδή, «να προσδιοριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Επισημαίνει ότι «αυτή η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για μία θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤ και για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». «Αυτός», προσθέτει, «είναι ο στόχος για τον οποίο δουλεύουν όλες οι πλευρές», και τονίζει πως «η επίτευξή του θα σημάνει και την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία».

Σχετικά με την Προκαταρκτική για τον Γ. Παπαντωνίου και την Εξεταστική για την Υγεία, τονίζει πως «όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι επί σαράντα χρόνια στη χώρα δεν υπήρχε ιερό και όσιο στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Και απαιτεί δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, απαντά ότι «αυτός αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το Σύνταγμα».

Κληθείς να σχολιάσει με αφορμή και το κείμενο των «13» στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρότυπο εσωκομματικής δημοκρατίας και ανοιχτού πολιτικού διαλόγου» και πως «όλοι μας δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να συμμετέχουμε σε αυτόν το διάλογο, καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς για τη στρατηγική του κόμματος αλλά και της αριστεράς». «Αν αυτό διαβάζεται ως αδυναμία ή ως προσπάθεια για συγκρότηση εσωκομματικής αντιπολίτευσης», τονίζει, «για μένα ισχύει ακριβώς το αντίθετο, με δεδομένο ότι η Αριστερά βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη ιστορική συνθήκη». Σημειώνει, δε, ότι «πάντως κανείς δεν εισηγείται κάτι διαφορετικό σε ό,τι αφορά τη γενική πολιτική κατεύθυνση του κόμματος».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι διαπραγματευτήκαμε σκληρά και μάλιστα έχοντας να αντιμετωπίσουμε αρκετές παράλογες απαιτήσεις», αναφέρει ερωτηθείς σχετικά, για να σημειώσει πως «αυτό που καταφέραμε ήταν το καλύτερο δυνατό και είναι ακριβώς γι’ αυτό το λόγο – και όχι λόγω εσωκομματικής πειθαρχίας – που το σύνολο των βουλευτών θα στηρίξουν τη συμφωνία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here