Τσίπρας στα εγκαίνια της Ιονίας: Ενα έργο πνοής για Δ. Ελλάδα είναι γεγονός, χάρις στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης-Νέα εποχή για τη χώρα

Οραμα ζωής για την Ηπειρο και την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ιόνια οδό, κατά την τελετή των εγκαινίων, προσθέτοντας ότι το έργο αυτό έγινε πράξη, χάρις στην αποτελεσματικότητα της σημερινής κυβέρνησης. 

Eργα όπως η Ιονία οδός αποτελούν τμήματα ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο να αλλάξει η εικόνα της χώρας στη πορεία εξόδου από τη κρίση, τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

Όπως είπε, τα έργα που ξεκίνησαν το 2006, τέσσερις κυβερνήσεις πριν από μας, ολοκληρώνονται με μας. «Από το 2006 έως το 2015 για την Ιόνια Οδό είχαμε την ολοκλήρωση του 50% των έργων και μετά σήκωσαν κάποιοι τα χέρια ψηλά», λόγω αδιεξόδου με τους παραχωρησιούχους, πρόσθεσε.

«Μέσα σε 2,5 χρόνια καταφέραμε να ξεκολλήσουμε τα έργα, να τα επανεκκινήσαμε, τηρήσαμε τα χρονοδιαγράμματα και κάνουμε πράξη ένα όραμα για όλη τη δυτική Ελλάδα, ένα έργο πνοής για τη χώρα», συνέχισε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε εκείνους που το α’ εξάμηνο του 2015 έκαναν δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και ξεκόλλησαν τα έργα. «Κατάφεραν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση μιας διαπραγμάτευσης αποφεύγοντας τις υπέρογκες διεκδικήσεις αποζημιώσεων, αλλά βεβαίως κατάφεραν να διασφαλίσουν και το δημόσιο συμφέρον», συμπλήρωσε.

Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.Είναι ένα έργο που αναβαθμίζει, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις μεταφορές, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σύνδεση με Πρέβεζα, Αγρίνιο, επέκταση ως Κακαβιά, αναβάθμιση αεροδρομίου Ιωαννίνων

Η συμβολή της Ιόνιας Οδού θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει, την κατασκευή νέου λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και την επέκταση της έως την Κακαβιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε ω πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την Ιόνια Οδό αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων που μετατρέπεται σε αεροδρόμιο κόμβο για τις μετακινήσεις τουριστών.

Πορεία εξόδου από τη κρίση

Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.

Το όρομά μας είναι μια νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη, που προσφέρει σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους πιο αδύναμους, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here