Τσίπρας σε ΠΟΥ: Να γίνει το εμβόλιο δημόσιο αγαθό-Συμφωνεί με την πρόταση ο διευθυντής του διεθνούς οργανισμού Τ. Γεμπρεγέσους

Την ανάγκη να καταστούν τα εμβόλια κατά του Covid-19 δημόσιο αγαθό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον γενικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δρ. Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγέσους.

Σε σχετική ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την πορεία του εμβολιασμού και για το γεγονός ότι όλη η ανθρωπότητα κρέμεται από τα business plans μιας χούφτας εταιριών».

«Ο Dr. Tedros Adhanom τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών και δημιουργία δεξαμενής πατεντών, για να υπάρξει μεγαλύτερη και ταχύτερη παραγωγή εμβολίων από όσο μεγαλύτερο αριθμό φαρμακοβιομηχανιών γίνεται. Συμφωνήσαμε ότι σε αυτήν τη βάση, η ΕΕ πρέπει να συνεργαστεί με τον ΠΟΥ για να στηρίξει πιο αποτελεσματικά την πρωτοβουλία COVAX για ισότιμη και καθολική πρόσβαση στα εμβόλια», προσθέτει ο Αλ. Τσίπρας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here