Τσίπρας: Οι ένοχες σιωπές του κ. Μητσοτάκη για ασφαλιστικό, επιδόματα, δώρο Πάσχα-Κυνισμός και υποκρισία για Μάτι, Πρέσπες, Ελληνικό, υφυπουργό Περιβάλλοντος-Αναστηλώνετε το κομματικό κράτος

Δριμεία επίθεση στον κ. Μητσοτάκη και τις προγραμματικές του δηλώσεις, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά:

Δεν θα κάνω την αντιπολίτευση που μας κάνατε. Δεν θα ζητήσω εκλογές σε πέντε μήνες, όπως κάνατε εσείς.

Εμείς θα στηριξουμε κάθε ουσιαστική προσπάθεια υπέρ των εθνικών συμφερόντων.

Ομως ποια είναι τα πρώτα δείγματα γραφής σας ως κυβέρνησης;

Επαναφέρατε τους κομματικούς  Συγκεντρώσατε υπερεξουσίες στο πρωθυπουργικό γραφείο., όπως κανείς πρωθυπουργός.

Παύσατε τη πρώτη μέρα τον αρχηγό της αστυνομίας. Υποβαθμίσατε τον ρόλο του αρχηγού των ΓΕΕΘΑ.

Επιδιώκετε την αναστήλωση του γαλάζιου κομματικού κράτους. Ισως αυτό εννοούσατε ότι η Ελλάδα θα γίνει γαλάζια. μας επιβεβαιώσατε από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης.

Ευτυχώς δεν επαναλάβατε το μότο ότι παραλάβατε καμμένη γη. Δεν θα σας έπαιρνε κανείς στα σοβαρά.

Παραλαμβάνετε μια χώρα εκτός μνημονίων, με 37 δις στα ταμεία, με 9 μήνες συνεχούς ανάπτυξης, με εύκολη πρόσβαση στις αγορές.

Δεσμευθήκατε στους δανειστές ότι θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2019, και το 2020.

Ομως η δεύτερη ανάγνωση της ομιλίας, είναι για τις ένοχες σιωπές. Γιατί ενισχύουν οι δεσμεύσεις, σας είτε δεν θα υλοποιήσετε τις υποσχέσεις σας για φοροελφρύνσεις που δεν εύχομαι, είτε θα πάρετε άλλους είδους μέτρα.

Μάλλον αποτύχατε να τους πείσετε τους εταίρους ή δεν προσπαθήσατε καθόλου.

Παραπέμπεται τη μείωση πλεονοσμάτων στο απώτερο μέλλον. Γιατί το κάνετε και παραπέμπετε στο ’21. Λαϊκή εντολή έχετε, έσοδα έχετε, στήριξη από μας εχετε, γιατί σηκώνετε λευκή πετσέτα; Γιατί απορρίπτετε την πρόταση μας για ταμείο 5.5 εκ. ευρώ ως εγγύηση για τους πιστωτές;

Εγω θα σας μιλήσει για 6 ένοχες σιωπές:

  1. Δεν είπατε κουβέτα για το ασφαλιστικό

2. Τι θα κάνετε με τα επιδόματα. Δεν μας είπατε τι θα κάνετες. Είναι επιδόματα φτώχειας;

3. Αν στο προϋπολιγισμό του 2020 θα διατηρήσετε το δώρο Πάσχα που δώσαμε ως μόνιμη παροχή.

4. Δεν είπατε κουβέντα για διεύρυνση φορολογικής βάσης. Πως σας το ζητάνε, με μείωση αφορολόγητου

5. Η εισφορά αλληλεγγύης, που εμείς είπαμε θα καταργήσουμε

6 η προκαταβολή φόρου, που είχαμε πει ότι από το 2020 θα πάει στο 50%.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε ακόμη για τον κυνισμό του κ. Μητσοτάκη, που αφού έπαιξε και εκμεταλλεύθηκε μικροπολιτικά την τραγωδία τι Μάτι, εγκαλώντας και ζητώντας ις παραιτήσεις των επιτελικών των επιχειρησιακών φορέων, όπως και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, έρχεται τώρα τον ίδιο αρχηγό που αποστρατεύεσαμε εμείς, να τον κάνει γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή σε αναβαθμισμένο ρόλο.

Επίσης τον άνθρωπο της Lamda, τον κάνατε υφυπουργός περιβάλλοντος για να τρέξει το Ελληνικό, σε μια πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων.

Επίσης η υποκρισία σας σο Μακεδονικό είναι πρωτοφανής. θα τα βρείτε μπροστά σας. Εμείς χαιρετίζουμε την αλλαγή στάση σας. Γιατί λογοκρίνατε την ανακοίνωση της βρετανίδας πρωθυπουργού, ότι χαιρετίζει την δέσμευση σας να τηρήσετε την συμφωνία των Πρεσπών.

Για την παιδεία είπε: Κάνατε σημαία σας το θέμα της ασυλίας. Σας λέω ότι δεν υπήρχε καμία κακουργηματική πράξη για την οποία δεν υπήρχε παρέμβαση της αστυνομίας.

Αλλά πριν οι παραβατικές συμπεριφορές είχα εκμηδενισθει. Θέλω να πω, να πάψουμε να υποβαθμίσουμε τα ελκηνικά δημόσια πανεπιστήμια.

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here