Τσίπρας: Δεν τόλμησε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει την πολιτική ευθύνη-Δεν ήταν φυσικό φαινόμενο, το σκάνδαλο Novartis-Δεν τα φάγαμε μαζί-Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Αν και ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπήρξε σκάνδαλο Novartis, δεν τόλμησε, δεν είχε την εμβέλεια, να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Ποτέ άλλοτε σκάνδαλα με πολιτικές προεκτάσεις δεν έμειναν ορφανά πολιτικής ευθύνης», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για την σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής.

«Αυτό έπραξε με παρρησία ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά και το ίδιο ο Κώστας Καραμανλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν έκαναν μηνύσεις στη δικαιοσύνη ή στους πολιτικούς αντιπάλους τους», πρόσθεσε.

«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αφού λοιπόν υπάρχει ένα ερώτημα έχω. Πώς έγινε αυτό το σκάνδαλο. Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν γι’αυτό το σκάνδαλο;», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός, χαρακτηριίζοντας γελοίο το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση έστησε σε συνεργασία με το FBΙ σκευωρία σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων. «Είπαμε έχουμε ικανότητες αλλά δεν είμαστε πλανητάρχες», είπε.

«Όσοι κυβερνούσατε όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίρνατε τίποτα χαμπάρι για αυτό το σκάνδαλο; Δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά. Μιλάμε για ποσά που επηρέασαν ευθέως τη δημοσιονομική πορεία της χώρας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν πρόκειται να μιλήσω από αυτό εδώ το βήμα ως εισαγγελέας» και πρόσθεσε ότι θα μιλήσει πολιτικά και όχι νομικά. «Και ερωτώ για όλο αυτό το σκάνδαλο της σπατάλης, της κακοδιαχείρισης, πολιτική ευθύνη υπάρχει;», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι αποδεικνύεται πια ότι δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, όπως μας έλεγαν στην αρχή της κρίσης και ξεκαθάρισε ότι δεν πτοείται από απειλές ούτε τρομοκρατείται με τα ειδικά δικαστήρια με τα οποία τον απείλησε τουλάχιστον δέκα φορές ο κ. Σαμαράς.

Η έρευνα όπως είπε θα φτάσει στο τέλος, γιατί το οφείλουμε στον ελληνικό λαό που θέλει να μάθει τι γινόταν την εποχή της ευδαιμονίας και πως διαχειρίσθηκαν οι ελίτ τα χρόνια της κρίσης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here