Τσιόδρας – Χαρδαλιάς: Μέτρα στην Κακαβιά – Μείωση ωραρίου – Και οι νέοι ευάλωτοι

Θα αλλάξει πιθανόν το ωράριο στα νυχτερινά μαγαζιά, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, αλλά κατά τόπους,  όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από αύριο Τετάρτη 5/8 απαγορεύεται η διέλευση από την Κακαβιά από τις 23:00 έως τις 07:00. Θα εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων για καλύτερο έλεγχο στο συγκεκριμένο πέρασμα.

Από 16/8 όποιος εισέρχεται από την Κακαβιά θα μπαίνει σε επταήμερη κατ΄οίκον καραντίνα και θα ελέγχεται αν την τηρεί, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης είπε ότι θα ελέγχονται περισσότερο και όλα τα εργοστάσια, και τα εργοστάσια τροφίμων ειδικότερα (μετά το κρούσμα στη μονάδα επεξεργασίας κρέατος)

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επέμεινε στο ότι οι νέοι δεν πρέπει να αισθάνονται απρόσβλητοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά έναν νέο που επρόκειτο σήμερα να διασωληνωθεί. Ανέφερε και τις μακροπρόθεσμες βλάβες στην υγεία που προκαλεί ιός ακόμα και σε ήπια ασθενείς.

Έκανε μια γενική εκτίμηση των θεραπειών και των εμβολίων και έδειξε να έχει περισσότερες προσδοκίες από το εμβόλιο παρά από τα φάρμακα που δοκιμάζονται.

Επέμεινε στην τήρηση όλων των μέτρων, θεωρώντας τη μάσκα πλέον απαραίτητη, αλλά όχι σωτήρια, δίχως αποστάσεις, πλύσιμό χεριών και αποφυγή του συγχρωτισμού

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here