Τσακαλώτος για Πετρόπουλο: Πρώτη φορά άκουσα για δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους

«Πρώτη φορά το άκουσα! Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο» ήταν η απάντηση του κ. Τσακαλώτου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σχεδιαζόμενο επίδομα δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο news247 είχε πει ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους. Είπε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.

Ο ίδιος ο κ. Πετρόπουλος αναγκάστηκε σε αναδίπλωση. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ τόνισε πως ουδέποτε δήλωσε πως πρόκειται να καταβληθεί «Δώρο Πάσχα» στους συνταξιούχους. «Αντιθέτως, υπογράμμισα ότι τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει» διευκρίνισε ο υφυπουργός.

Ωστόσο ο κ. Πετρόπουλος είχε δηλώσει «λένε πολλοί πως θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα το Πάσχα, γιατί πραγματικά υπάρχει πράγματι η δυνατότητα, υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να τα δώσουμε», συμπληρώνοντας όμως ότι «αυτές είναι αποφάσεις που η κυβέρνηση κεντρικά παίρνει και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει. Εγώ δεν ανακοινώνω τέτοια μέτρα που ο Πρωθυπουργός αρμόζει να ανακοινώνει».

Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο επίδομα Πάσχα θα κόστιζε πάνω από 660 εκατομμύρια ευρώ (αν υπολογιστούν από 200 ευρώ για 2.550.000 συνταξιούχους και 250 ευρώ για 603.000 εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους).

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πετρόπουλος «ακυρώνει» την απειλή της κυβέρνησης για μονομερή κατάθεση νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια». Αντιθέτως τονίζει ότι δεν θα κατατεθεί ούτε σήμερα –όπως είχαν προαναγγείλει κυβέρνηση και Μαξίμου- αλλά ούτε και πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Όταν στο Eurogroup της 5 Απριλίου θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here