Τσακαλώτος: Ισως τον Ιούνιο η λύση-πακέτο για το ελληνικό χρέος-Αν διαλυθεί η Ευρωζώνη, θα ωφεληθούν οι δυνάμεις του εθνικισμού

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού μπορούν να πάνε έως τον Ιούνιο εκτιμά τώρα  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καθώς βλέπει ότι δεν είναι εφικτή μια λύση-πακέτο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στη Βουλή για το χρέος, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται και πως μπορεί να επεκταθούν έως και τον Ιούνιο. «Μπορεί να πάει έως τον Ιούνιο», ανέφερε σχετικά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν υφίστανται» οι διαρροές ότι μέτρα και αντίμετρα δεν θα ισχύσουν εάν δεν υπάρξουν πρώτα αποφάσεις για το χρέος.

Ο υπουργός ανέφερε πως το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα θα έρθει σύντομα στη Βουλή.  Σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας  ΈφηΑχτσιόγλου θα ενημερώσουν σήμερα μεταξύ 3 το απόγευμα και 9 το βράδυ του βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

O υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης, μιλώντας νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα είναι ικανοποιημένη με μία περιγραφή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους στο Eurogroup αλλά και για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής

Για το θέμα του ελληνικού χρέους, θα γίνουν συζητήσεις στη σύνοδο των G-7 στο Μπάρι ενώ την Δευτέρα θα τεθεί προς συζήτηση και στο EWG στις Βρυξέλλες.

Με δεδομένη όμως τη σθεναρά αρνητική στάση της Γερμανίας, οι συζητήσεις και οι αποφάσεις για τη συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα πάρουν λίγο καιρό ακόμη.

Οι δυνάμεις του εθνικισμού θα ωφεληθούν από τη διάλυση της Ευρωζώνης

Νωρίτερα απαντώντας σε ερώτηση χρυσαυγίτη βουλευτή για την  προετοιμασία της χώρας μας για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης, ο κ. Τσακαλώτος, υπογράμμισε:

«Επειδή οι επιπτώσεις από την διάλυση της Ευρωζώνης είναι πολύ σοβαρές, παλεύουμε για να διασωθεί, η καλύτερη προετοιμασία είναι να το αποφύγουμε». Ο Ευ. Τσακαλώτος τόνισε ότι είναι αντίθετος με την ενδεχόμενη διάλυση της Ε.Ε., καθώς, αν αυτό συμβεί, δεν θα ωφεληθούν οι εργαζόμενοι, αλλά οι δυνάμεις του εθνικισμού, επισημαίνοντας τον κίνδυνο επιστροφής στην δεκαετία του ’30

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here