Τρικυμία και μπάχαλο στη κυβέρνηση για τα ΜΟΕ με Τουρκία-Ανικανότητα & επικίνδυνος ερασιτεχνισμός-Για πρωτοφανή ανευθυνότητα μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με νέα διαρροή από το Μαξίμου, η κυβέρνηση δεν έθεσε τελικά θέμα παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τη Τουρκία, μετά την διαρροή από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, για «πάγωμά» τους, όπως μετέδωσε και το ΑΠΕ. Για πρωτοφανή κυβερνητική ανευθυνότητα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας το απίστευτο αλαλούμ της κυβερνητικής πολιτικής σε ένα τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα.

Το απόγευμα το ΑΠΕ, μετέδωσε ότι πηγές του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι «παγώνει» μέχρι νεωτέρας κάθε διάλογος σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Πρόκειται, μετέδωσε, για κυβερνητική απόφαση που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την στρατιωτική ένταση που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και από την πίεση που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές.

Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, πηγές του Μαξίμου, το οποίο προφανώς ταρακούνησαν κάποιοι νουνεχείς, πήρε πίσω τη διαρροή, ως μη γενόμενη!

Και όλα τα ερασιτεχνικά και επικλινδυνα, συνέβησαν λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κυβερνητική ανευθυνότητα

«Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», σχολιάζει με ανκοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», συνεχίζει.

«Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα», τονίζει κλείνοντας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here