Τουρκία: Ακύρωση του δημοψηφίσματος ζητά η κεμαλική αντιπολίτευση

Επιμένει η κεμαλική αντιπολίτευση στις καταγγελίες για το οριακό -σε κάθε περίπτωση- αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία. Ο επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα -CHP), Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, δήλωσε ότι με βάση τα όσα έχει ανακοινώσει η κεντρική εκλογική επιτροπή, τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι αμφισβητούμενα.

Ο κ. Κιλιντσάρογλου ασκεί δριμεία κριτική στην απόφαση της επιτροπής να αλλάξει όπως είπε τους κανόνες στη μέση της διαδικασίας και να κάνει δεκτά μη σφραγισμένα ψηφοδέλτια.

Ο Μπουλέντ Τετζκάν, αντιπρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα -CHP) μίλησε ακόμα και για προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ο ίδιος ανακοίνωσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας και κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει το δημοψήφισμα, ως μόνη λύση για εκτόνωση της έντασης.

Επανήλθε στις καταγγελίες για τα ψηφοδέλτια που έπεσαν στην κάλπη χωρίς σφραγίδα, αλλά και το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις παραβιάστηκε και το απόρρητο του εκλογικού δικαιώματος.

People’s Party (CHP) leader Kemal Kılıçdaroğlu has said that his party would object to the resu

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here