Την άρση της ασυλίας του Α. Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis, αποφασίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδου, σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, αποφασίζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Αλλωστε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος είχε ξεκαθαρίσει ότι πρώτος θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η διαδικασία ακρόασης του Ανδρέα Λοβέρδου δεν ξεπέρασε το 1,5 λεπτό, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως ό,τι έχει να πει, θα το αναφέρει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει αντικείμενο την άρση ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και τις προηγούμενες ημέρες, είπε και σήμερα ότι δεν επιθυμεί να κάνει χρήση ούτε του άρθρου 62 (σ.σ. βουλευτική ασυλία) ούτε του άρθρου 86 του Συντάγματος (σ.σ. ευθύνη υπουργών) ήτοι επιθυμεί η Βουλή να αποφασίσει την άρση ασυλίας του. «Για να αποκαλυφθεί όλη η σκευωρία σε βάρος μου», είπε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας, σημειώνοντας ότι δεν θα ακολουθήσει την οδό που έχουν ακολουθήσει άλλοι υπουργοί όταν ζήτησαν να αντιμετωπιστούν με τις διατάξεις περί άρσης της βουλευτικής ασυλίας καίτοι ασκούν κυβερνητικά καθήκοντα.

Kατά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν και οι δικογραφίες

  • του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ύστερα από μήνυση του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση,
  • του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για δυσφήμιση,
  • του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή ΝΔ Μάριου Σαλμά για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις,
  • του βουλευτή των ΑΝΕΛ Αριστείδη Φωκά μετά από προσφυγή ιδιώτη για ψευδή καταμήνυση.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here