Το τηλεφώνημα-παρέμβαση Μέρκελ σε Τσίπρα, ανοίγει προοπτική λύσης στο Eurogroup της Μάλτας

 

Ενα τηλεφώνημα που δέχθηκε ο πρωθυπουργός από την γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, αμέσως μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, ίσως αποτελέσει τη λυδία λίθο για το ξεμπλοκάρισμα της διαπραγμάτευσης και την άμεση επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη κυβέρνηση, η κ. Μέρκελ ζήτησε στο τηλέφωνο το κ. Τσίπρα και τον ενημέρωσε ότι εργάζεται προσωπικά για να αρθούν τα εμπόδια και να υπάρξει λύση στο Eurogroup της Μάλτας.

Η λύση αυτή περνά από την κρίσιμη συνάντηση που έχουν στο Βερολίνο ο γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup γερούν Ντάισλεμπλουμ.

Στην παρέμβαση-διαβεβαίωση της κ. Μέρκελ, οφείλεται και η αλλαγή στάσης του πρωθυπουργού , όταν το βράδυ δήλωσε ότι τελικά ίσως δεν χρειασθεί να γίνει σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα αυτό, το υπέβαλε επισήμως ο κ. Τσίπρας και μάλιστα σε αυστηρό ύφος, στον κ. Τουσκ, εάν δεν υπάρξει λύση στη Μάλτα. Ο πρωθυπουργός έκανε μάλιστα δηλώσεις σε ιδιαίτερα αυστηρό-προειδοποιητικό  ύφος, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν τα παιγνίδια ορισμένων δανειστών σε βωάρος του ελληνικού λαού και της Ευρώπης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here