Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με εκπροσώπους εργαζομένων: Η κυβέρνηση συνειδητά επιδοτεί την ανεργία όχι την εργασία, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις

«Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, όχι μονάχα δεν έχει πάρει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ύφεσης, για τη στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται θέλει να αντιμετωπίσει αυτή τη κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία, προκείμενου να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση στις εργασιακές σχέσεις», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΚΑ και εκπροσώπους εργαζομένων στα super market και τις μεταφορές.

Και τόνισε:

Ακολουθεί μέτρα επιδότησης της ανεργίας και όχι της εργασίας, κάτι πρωτοφανές σε όλη την Ευρώπη.

Tη στιγμή που θα θέλουμε να επανεκκινήσουμε την οικονομία θα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση γενικευμένων απολύσεων, λουκέτων και τεράστιας ανεργίας, αντίστοιχη της περιόδου 2012-13.

Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική επιλογή, διότι σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες δημοσιονομικά να στηριχτούν η εργασία και οι επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι σε κλάδους της οικονομίας που παραμένουν εν λειτουργία, όπως είναι στα σούπερ μάρκετ και τις μεταφορές, συνεχίζουν με αυταπάρνηση και σε εξαντλητικές συνθήκες, πολλές φορές χωρίς μέτρα προστασίας, σηκώνοντας στις πλάτες τους τη μεγάλη προσπάθεια να κρατηθούμε όρθιοι αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Θα ήθελα να απευθυνθώ σε όλους αυτούς μεταφέροντας την τεράστια ευγνωμοσύνη μας γι’ αυτό που κάνουν. Αλλά η ευγνωμοσύνη και το ευχαριστώ πρέπει να είναι έμπρακτα, πρώτα απ’ όλα με τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here