Θεσ/νίκη: Παπάδες υπεράνω του νόμου-Αδιαφορούν για τα μέτρα-Συνωστισμός πιστών χωρίς μάσκες-Τι θα γίνει με τη θεία κοινωνία;

Εξοργιστικό είναι το φαινόμενο οι ιερείς να αδιαφορούν πλήρως για τα μέτρα προστασιας από τον κορωνοϊό και επιδεικτικά να μην φορούν μάσκα, ακόμη και όταν προσέρχονται στο ναό, όπου ο συνωστισμός είναι πολύ μεγάλος.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη την αντικοινωνική συμπεριφοράτων ιερέων, αρκούμενη να επαναλαμβάνει υποκριτικά, οτι από τα μέτρα προστασίας δεν εξαιρείται κανείς.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι και έξω από το ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου, εκατοντάδες πισοί συνωστίζονγταν χωρίς να λαμβάνουν μέτρα και να φορούν μάσκα. Εκεί, δεν υάρχει πρόβλημα κ. Χαρδαλιά;

Και το κρίσιμο ερώτημα είναι τι γίνεται με την θεία κοινωνία; Είναι δυνατόν, να επιτρέπεται ακόμη και τώρα, χωρίς να συμβαίνει απολύτως τίποτα; Θα αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους ο ΕΟΔΥ και η ελληνική κυβέρνηση;

Ο πατέρας Γεώργιος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε αρχικά ότι βάσει της νέας ΚΥΑ «οι λειτουργοί και ιεροψάλτες, το απαραίτητο προσωπικό, όταν τελείται η θεία λειτουργία και άλλες ακολουθίες δεν φορούν μάσκα».

«Η λιτάνευση δεν είναι μέσα στους χώρους της πόλης καθώς δεν επιτρέπεται. Ο αυλόγυρος είναι κομμάτι του ναού, είναι συνέχεια της θείας λειτουργίας», απάντησε ερωτηθείς για το γεγονός ότι ιερείς και Ιεράρχες δεν φορούσαν μάσκα ούτε κατά τη λιτάνευση.

Πάντως από τον περασμένη Μάρτιο και από τότε που άρχικα να μπαίνουν σε εφαρμογή περιοδικά περιοριστικά μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων και των παπάδων επιδεικνύουν επιδεικτική αδιαφορία για την τήρηση των μέτρων.

Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να δήλωσε ξανά την Δευτέρα ότι «κανείς δεν εξαιρείται από την εφαρμογή των μέτρων», η δήλωση σου όμως φαντάζει υποκριτική και μόνο.

Και αυτό γιατί όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση επέλεξε απέναντι στα συνεχή φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού από κληρικούς να κλείνει συνεχώς τα μάτια, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι ίδιοι άνθρωποι, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσαν με μεγάλη ευκολία να «χρέωσουν» την έκρηξη των κρουσμάτων σε διαδηλώσεις όπως στο Εφετείο στις 7 Οκτώβρη ή τις πλατείες, όταν πρόκειται για την εκκλησία χάνουν την μιλιά τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here