Θεσ/νίκη: Μεγάλος αριθμός θετικών στα rapid tests-Αγγίζει το 10% τις πρώτες ώρες

Μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 10%, είναι θετικά τα τεστ κορωνοϊού, που γίνονται από τομ πρωί στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr.

Παρά το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό οι αρμόδιοι συνιστούν ψυχραιμία μέχρι να ολοκληρωθούν τα τεστ  για να υπάρξει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι ότι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Θεσσαλονίκη, θυμίζει την αντίστοιχη των Σερρών την πρώτη μέρα που τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούσαν τεστ στην κεντρική πλατεία.Υπενθυμίζεται ότι και εκεί το ποσοστό προσέγγιζε επίσης στο 10%. Αποτέλεσμα ήταν να μπει στο «κόκκινο» (επίπεδο επιτήρησης 4) ο νομός Σερρών.

Αρκουμανέας: Στα 1100 τεστ πάνω από 50 θετικά

Πάντως νεότερα στοιχεία από τον Παναγιώτη Αρκουμανέα θέλουν τα αποτελέσματα των rapid test στην παραλία Θεσσαλονίκης να πέφτουν αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 10% καθώς σε 1100 τεστ βγήκαν πάνω από 50 θετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ΕΟΔΥ θεωρεί πως ένα αναμενόμενο ποσοστό θετικών τεστ είναι από 2% έως 5%. Υπολογίζεται ότι κάθε ώρα διενεργούνται περίπου 300 τεστ στη Νέα Παραλία από τις κινητές μονάδες.

Κίνδυνος επιβολής μεγαλύτερης διάρκειας των μέτρων

Εάν πάντως παραμείνει το ποσοστό σε αυτά τα επίπεδα είναι πολύ πιθανό τα μέτρα που θα ληφθούν να παραμείνουν για μεγάλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να αποδόσουν.

Οι τρεις νέες περιφερειακές ενότητες, που το τελευταίο διάστημα είδαν τα κρούσματα του κορονοϊού να εκτοξεύονται (ειδικά η Θεσσαλονίκη) βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» του Χάρτη και θα μπουν σε καθεστώς lockdown, μεγαλώνοντας τη σχετική λίστα των περιοχών του «επιπέδου 4», όπου ήδη βρίσκονται οι Σέρρες, τα Ιωάννινα, η Κοζάνη και η Καστοριά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here