Θεοχαρόπουλος: Ο Μητσοτάκης έκανε τη δεξιά πολυκατοικία ξενοδοχείο εν αναμονή Υπουργών

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη δεξιά πολυκατοικία σε “ξενοδοχείο εν αναμονή Υπουργών”. Έχει κάνει μεταγραφές εν αναμονή Υπουργών, άλλαξαν τη θέση τους σε καίρια ζητήματα σε σχέση με την εξωτερική πολιτική» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Open στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Έλλη Στάη, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη Βουλή

· Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

· Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μετρ των μεταγραφών στη Βουλή, έχει κάνει ήδη 5 από άλλα κόμματα.

· Ο κ. Μητσοτάκης έχει μετατρέψει τη δεξιά πολυκατοικία σε “ξενοδοχείο εν αναμονή Υπουργών”. Έχει κάνει μεταγραφές εν αναμονή Υπουργών, άλλαξαν τη θέση τους σε καίρια ζητήματα σε σχέση με την εξωτερική πολιτική.

· Έχει υπογράψει μακροχρόνιο συμβόλαιο με τη διαπλοκή. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτό βλέπουν οι Έλληνες πολίτες και θα καταδικάσουν αυτή την πολιτική.

· Ο κ. Μητσοτάκης φέρνει άλλα θέματα όλη την ώρα στη Βουλή, γιατί δεν θέλει να μιλήσει για τα κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας. Στην οικονομία είναι νεοφιλελεύθερος, στα εθνικά θέματα φλερτάρει με ακροδεξιές θέσεις.

· Πρέπει η στάση αυτή να καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό, αλλιώς η επόμενη μέρα θα είναι χειρότερη για την ελληνική κοινωνία.

Για τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές

· Η ιστορία με το ψηφοδέλτιο επικρατείας είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.

· Υπενθυμίζω ότι οι προηγούμενες εκλογές ήταν με λίστα σε όλη την Ελλάδα. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, που όλοι οι βουλευτές εκλέχτηκαν με λίστα, ήμουν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που συνεργαζόταν με το ΠΑΣΟΚ. Αλλά σε εκλογές που συνολικά δεν έγιναν με σταυρό!

· Στην Αριστερά δεν φοβόμαστε την λαϊκή ετυμηγορία, στην Αριστερά την επιδιώκουμε. Στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το φθινόπωρο, θα είμαι υποψήφιος με σταυρό. Δεν θα είμαι στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, αν έχει κάποιος μια τέτοια απορία.

Στην Αριστερά είμαστε για τα δύσκολα

· Παραιτήθηκα από Ειδικός Γραμματέας της κυβέρνησης, όταν έπεσε το μαύρο στην ΕΡΤ. Έφυγα από την καρέκλα, παραιτήθηκα. Στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δεν το πράττουν ποτέ αυτό. Όταν παραιτήθηκα, αμέσως μετά Υπουργός του Σαμαρά έγινε η Φώφη Γεννηματά, μετά δηλαδή το μαύρο της ΕΡΤ.

· Στην Αριστερά δεν είμαστε προσδεδεμένοι στην καρέκλα. Στην Αριστερά πάμε για τα δύσκολα.. Δεν έχω συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στα εύκολα. Και τώρα ήρθα στα δύσκολα.

 

Για την συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση

· Το προηγούμενο χρονικό διάστημα άλλαξαν οι πολιτικές συνθήκες: Υπήρξε ένα κύμα εθνικολαϊκισμού στην χώρα μας, το οποίο ουσιαστικά σάρωσε τα πάντα και δημιούργησε μια διακριτή γραμμή μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων. Έφυγαν οι ΑΝΕΛ και ο Καμμένος από την κυβέρνηση. Και πήρε ο Αλέξης Τσίπρας την πρωτοβουλία για την Προοδευτική Συμμαχία.

· Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα έγινε η Προοδευτική Συμμαχία και στη συνέχεια η προγραμματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, από τη στιγμή που είχε αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής. Διαμορφώθηκαν οι πολιτικές συνθήκες.

· Η πολιτική ζωή του τόπου είναι δυναμική. Δεν πρέπει να αλλάζει κάποιος θέσεις, αρχές και αξίες. Η δική μου θέση στο Μακεδονικό ήταν πάντοτε σταθερή, υπέρ της επίλυσής του. Εγώ δεν άλλαξα θέση, αντίθετα άλλοι έχουν αλλάξει θέση και βρέθηκαν σε άλλα κόμματα.

· Οι πολίτες κατανοούν και καταλαβαίνουν. Η σύμπλευση που κάναμε με τον ΣΥΡΙΖΑ στην “Προοδευτική Συμμαχία” οδηγεί σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη.

· Το καλύτερο για την κοινωνία είναι να υπάρχει μια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

· Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα. Αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή δεν καθόμαστε στον καναπέ, βγαίνουμε μπροστά και λέμε ότι χρειάζεται συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων, των αριστερών δυνάμεων, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές που θα οδηγήσουν σε χειρότερα αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία, σε απολύσεις, σε μειώσεις συντάξεων. Διότι αυτά θα ξαναγίνουν την επόμενη μέρα αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσουν.

· Όπως αναφέρεται και στην προγραμματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, οι διαφορές οι οποίες υπήρχαν μεταξύ μας για πολλά ζητήματα στο παρελθόν δεν σβήνονται. Αυτά που μας ενώνουν όμως είναι πολύ περισσότερα, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά.

Για την σύμπλευση ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ

· Στο ΚΙΝΑΛ έχουν επιλέξει τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ. Έχουν κοινή στάση σε όλα τα κορυφαία ζητήματα πολιτικής. Από την απλή αναλογική, από τον τρόπο που χειρίστηκαν το Μακεδονικό και την καταψήφισή του, σε όλα. Έχουν ουσιαστικά αποφασίσει να συμπλεύσουν στρατηγικά με στόχο την επόμενη μέρα των εκλογών.

· Η διαφωνία μας ήταν διαρκής στο Κίνημα Αλλαγής με τη σύμπλευση αυτή με τη ΝΔ. Υπήρχαν διαφωνίες στα στρατηγικής σημασίας θέματα. Πιέζαμε στο να κάνει στροφή προς τα αριστερά, όπως έκαναν ο Σάντσεθ στην Ισπανία και τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Αντί όμως για αυτή τη στροφή, το ΠΑΣΟΚ έκανε την οριστική στροφή στα δεξιά, στη ΝΔ.

· Εγώ δεν άλλαξα ποτέ κόμμα. Σε ένα κόμμα ήμουν και είμαι, στη Δημοκρατική Αριστερά. Αντίθετα με πολλούς ανθρώπους σήμερα από το Κίνημα Αλλαγής και τη ΝΔ. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχει αλλάξει θέση, συνεργάζεται με τη σοσιαλδημοκρατία και τη ριζοσπαστική αριστερά, με τον όμορο πολιτικά χώρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here