Τεστ ΠΑΠ: Άνθρωποι με προβλήματα όρασης και κοινωνική αποστασιοποίηση

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Η εκλεκτή νομικός, ερευνήτρια και επί σειρά ετών ακτιβίστρια πρώτης γραμμής σε θέματα δικαιωμάτων των αναπήρων Πελαγία Παπανικολάου, επισημαίνει το τελείως αυτονόητο – τεστ ΠΑΠ σχετικά με την τήρηση των αποστάσεων λόγω του κορονοϊού για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης – που ως τέτοιο (αυτονόητο) επιβάλλεται το ταχύτερον να τύχει της κατάλληλης διαχείρισης.
Συγκεριμένα: ‘‘Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης’’ τονίζει εμφατικά η Π. Παπανικολάου, άνθρωπος και η ίδια με προβλήματα όρασης, ‘‘να τηρήσουμε αποστάσεις, υπακούοντας, στις σχετικές σημάνσεις που δεν είναι προσβάσιμες. Θα πρέπει να υπολογίζουμε στην προαίρεση των συμπολιτών μας’’.
Και αμέσως παρακάτω εξειδικεύει: ‘‘Θα πρέπει να δημιουργηθούν οδηγίες που θα απευθύνονται από κοινού τόσο σε εμάς όσο και στο λεγόμενο ευρύτερο κοινό για να βοηθηθούμε όλοι και όλες μας για να ανταπεξέλθουμε στην τήρηση των κανόνων. Είναι ανήκουστο ότι ως τώρα δεν έχουν εκδοθεί ειδικές οδηγίες από την πολιτεία σε ένα ενιαίο σώμα οδηγού κατανοητής γλώσσας’’

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here