ΣΥΡΙΖΑ: Το δικό μας δάνειο θα εξοφληθεί πλήρως το α΄εξάμηνο του 2021-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πόσα χρωστάνε στις τράπεζες και πότε θα τα πληρώσουν;

Διευκρινίσεις για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ που θα εξοφληθούν πλήρως τέως τον Ιούνιο του 2021, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καλεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να απαντήσουν πόσα χρωστάνε στις τράπεζες και πότε σκοπεύουν να τα πληρώσουν.

Η ανακοίνωση:

Καταλαβαίνουμε ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας των ποινικών διώξεων για τα  θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά τους ισχυρισμούς τους περί «σκευωρίας» και της έμμεσης επίθεσής τους στη δικαιοσύνη, επιδίδονται σε μια απέλπιδα επιχείρηση αντιπερισπασμού, με στόχο να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους  για τα εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα που  τους δόθηκαν από τις τράπεζες.

Στη δε προσπάθειά τους να θολώσουν τη συζήτηση, έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους τον ΣΥΡΙΖΑ και τον δικό του τραπεζικό δανεισμό.

Μερικές λοιπόν χρήσιμες επισημάνσεις:

  1. O ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, αποπληρώνει κανονικά το δάνειο και τους τόκους του. Κανένα κούρεμα του δανείου του δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί επακριβώς τη συμφωνία με την τράπεζα και μάλιστα καταβάλλει μεγαλύτερα ποσά από τα προβλεπόμενα.
  2. Το οφειλόμενο ποσό στην ΕΤΕ στις 31.12.2018 ήταν 3, 85 εκατομμύρια ευρώ, στο τέλος του 2019 η οφειλή θα είναι 2,2 εκ. ευρώ.
  3. Στο πρώτο εξάμηνο του 2021 θα εξοφληθεί ολοσχερώς το δάνειο.

Μετά και από αυτές τις επισημάνσεις η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ καλούνται εκ νέου να απαντήσουν:

Πόσα ακριβώς χρωστάνε στις τράπεζες, πότε και πώς σκοπεύουν να τα αποπληρώσουν;

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here