ΣΥΡΙΖΑ: Πρόκληση να δίνει ο Ερντογάν συμβουλές στην Ελλάδα για ειρήνη-Θα προασπίσουμε στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

«Αποτελεί μέγιστη πρόκληση ο Πρόεδρος της Τουρκίας να δίνει συμβουλές στην Ελλάδα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα τη στιγμή που έχει επιλέξει το δρόμο της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των μονομερών παράνομων ενεργειών».

Αυτό αναφέρει σε σχόλιο-απάντηση του προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνεχίζει:

Ειδικά δε αφού απέφυγε όλες τις προτάσεις της Ελλάδας, μετά το 2016, για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γείτονα στην επιστροφή της σε λογικές του 20ου – όπου οι εξελίξεις στην περιοχή μας αποτελούν «παιχνίδι».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι,  ανεξάρτητα από την απαράδεκτη απουσία της Ελλάδας από τη  Διαδικασία του Βερολίνου και τις εν προκειμένω κυβερνητικές ευθύνες, κοινή εθνική επιλογή όλων των ελληνικών δυνάμεων αποτελεί η προάσπιση – στο ακέραιο- των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here