ΣΥΡΙΖΑ για τα 55 χρόνια από τη δολοφονία Λαμπράκη: Ασυγχώρητη, εγκληματική ύβρις, οι ειρωνείες και η θεωρία των δύο άκρων από τη ΝΔ

Μήνυμα μνήμης, εγρήγορσης και συνειδητοποίησης κτά του φασισμού, του ρατσισμού και τις μισαλλοδοξίας των νεοναζί εγκληματιών, στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα 55 χρόνια από την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη από παρακρατικούς της δεξιάς. Ταυτόχρονα διατυπώνει αιχμές κατά της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας αθλιότητες τη θεωρία των δύο άκρων και και τις ειρωνείες για τη δολοφονία του και τονίζοντας ότι διαπράττουν μι ασυγχώρητη, εγκληματική ύβρη.

Η ανακοίνωση

55 χρόνια μετά τη δολοφονία του από παρακρατικούς, πρώην ταγματασφαλίτες, αποτίνουμε φόρο τιμής στον  βουλευτή της Αριστεράς και ηγέτη του ελληνικού και διεθνούς κινήματος ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη και επαναλαμβάνουμε «Ποτέ πια πόλεμος-Ποτέ πια φασισμός». Μήνυμα που, δυστυχώς, δεν αποτελεί μια μουσειακή ανάμνηση, αλλά διατηρεί ακέραιη την επικαιρότητά του.

Πρόκειται για μήνυμα εγρήγορσης και κινητοποίησης,  αφού οι απειλές για την ειρήνη και την διεθνή ασφάλεια πολλαπλασιάζονται, στην πολύπαθη Μ. Ανατολή, τη Συρία, την Υεμένη, στην πολύπαθη Παλαιστίνη.

Η μνήμη Λαμπράκη αναδεικνύει με έντονο τρόπο την ανάγκη  ανάπτυξης ενός νέου πολυθεματικού και ευρύτατου κινήματος ειρήνης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όσο ποτέ πριν, πρέπει να καταστεί συνείδηση στις κοινωνίες ότι ειρήνη δεν είναι μόνο η απουσία του πολέμου, σημαίνει και δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα είτε αυτά είναι πολιτικά, είτε κοινωνικά. Σημαίνει επίσης, δραστική μείωση των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών προς όφελος της κοινωνικής ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πρόκειται, όμως, και  για μήνυμα αγώνα και συνειδητοποίησης, αφού στις μέρες μας, ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία ρίχνουν τη σκοτεινή σκιά τους ξανά, στην Ευρώπη και την χώρα μας, όπου ο νεοναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε λογής ακροδεξιοί και ρατσιστές βιαιοπραγούν και απειλούν οποιονδήποτε διαφωνεί ή δεν ταιριάζει με τα μισαλλόδοξα πιστεύω τους.

55 χρόνια μετά, ο Λαμπράκης ζει στη μνήμη του αγωνιζόμενου λαού. Η χούντα  φοβήθηκε τη μνήμη του, οι δεκαετίες που πέρασαν  δεν στάθηκαν ικανές να ξεχαστεί η ηρωική μορφή του.

Όσοι, προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, πλασάροντας τις αθλιότητες περί «δύο άκρων», ή φτάνουν στο σημείο να ειρωνευτούν τη δολοφονία Λαμπράκη, όπως έκανε χθες η Νέα Δημοκρατία, συντασσόμενη  με τις πιο σκοτεινές παραδόσεις της εγχώριας Δεξιάς, να ξέρουν ότι  διαπράττουν μια ασυγχώρητη,  εγκληματική ύβρη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here