Συνεδριάζει το Σ.Α του ΟΗΕ για την πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας-Προσομοίωση χτυπήματος κατά της Πιονγιάνγκ από τη Ν. Κορέα

Μετά από αίτημα των ΗΠΑ της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέα, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του OHE με θέμα την χθεσινή πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε χθες η Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο νέα κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο μετά την επιτυχημένη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από την Πιονγκγιάνγκ, προκάλεσε η ενέργεια της Νότιας Κορέας να πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση προσομοίωσης χτυπήματος στις εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κόρεας, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους εδάφους – εδάφους και μαχητικά F 15.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε καταδίκασαν τις «συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες» της Βόρειας Κορέας, όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Τραμπ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσιγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της «χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχει στη διάθεσή της.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν τις απαρασάλευτες αμοιβαίες δεσμεύσεις τους για την άμυνα των δύο χωρών και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία» τους.

 

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου ν’ αμυνθεί κατά των πυραυλικών εκτοξεύσεων από την Βόρεια Κορέα, αλλά και για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής της άμυνας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι-ιν συμφώνησαν επίσης, σήμερα, στην ανάγκη επιβολής από τον ΟΗΕ σκληρότερων διεθνών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here