Τσίπρας: Ρεαλιστικός στόχος οι 30 εκ τουρίστες φέτος-Συνάντηση με ΣΕΤΕ για αναπτυξιακή δυναμική του τουρισμού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Nα ενισχυθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού, συμφωνήθηκε κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων(ΣΕΤΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ανδρέα Ανδρεάδη, και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Ρέτσο. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Κοινή εκτίμηση ΣΕΤΕ και κυβέρνησης αποτελεί πως ο ελληνικός τουρισμός διατηρεί ισχυρή δυναμική περαιτέρω ανάπτυξης, και πέραν των εντυπωσιακών επιδόσεων των τελευταίων δύο ετών, καθώς φέτος αναμένεται να επιτευχθεί νέο ρεκόρ αφίξεων που θα προσεγγίζουν τα 30 εκατομμύρια.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων είναι η υλοποίηση αυτών των αναπτυξιακών δυνατοτήτων με ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Τσίπρας: μπορούμε 30 εκ. τουρίστες φέτος

Έχουμε μια συνεχή ανοδική πορεία, ο στόχος για 30 εκατ. τουρίστες δεν είναι μη ρεαλιστικός, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε πάντως ότι η επίτευξη του στόχου θα εξαρητηθεί και από τη διεθνή συγκυρία.

Σημείωσε ακόμη ότι ο τουρισμός άντεξε μέσα στην κρίση και είναι μια προστιθέμενη αξία, στην οποία πρέπει να επενδύσουμε.

Ο κ. Ανδρεάδης από την πλευρά του, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την πορεία του τομέα του τουρισμού και τις προοπτικές του 2017, σημείωσε πως η ζήτηση εξελίσσεται θετικά και υπό την προϋπόθεση της ηρεμίας, της καλής λειτουργίας της χώρας και της εκτόνωσης των εντάσεων σε διεθνές επίπεδο, όλα δείχνουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολύ καλά αποτελέσματα.

Ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει με επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ, βοηθώντας τη χώρα να πιάσει τους στόχους του προγράμματος, πρόσθεσε, τονίζοντας όμως πως «μεσοπρόθεσμα η υπερφορολόγηση θα υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα ολόκληρου του τομέα και πολύ περισσότερο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι το 2021 μπορούν τα έσοδα του τουρισμού να κινηθούν μεταξύ 19 και 20 δισ. ευρώ, με τον αριθμό των τουριστών να αγγίζουν τα 35 εκατομμύρια. Ζήτησε πάντως να επιλυθούν κάποια ζητήματα, με στόχο να «βγει» το πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης με τον Πρωθυπουργό, απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας είναι αισιόδοξος ότι θα κλείσει η αξιολόγηση σύντομα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here