Συνάντηση Παντιώρα-Εσδρά για κοινές δράσεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και Σύμβουλο του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο, Δανιήλ Εσδρά, πραγματοποίησε σήμερα η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

«Η κ. Παντιώρα», σύμφωνα με το δελτίου τύπου, «επεσήμανε την εργώδη προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση στη διαχείριση του προσφυγικού, με απτά αποτελέσματα. Τόνισε το σημαντικό έργο του Υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολιτικής καθώς και των άλλων συναρμόδιων υπουργείων ενώ σημείωσε και την ουσιαστική συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΔΟΜ.

Ο κ. Εσδράς από τη πλευρά του, έκανε αναφορά στις δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί ο ΔΟΜ, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, όπως το Πρόγραμμα Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης, το Πρόγραμμα στέγασης προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχειακά καταλύματα κ.α.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη σημαντικών δράσεων που έχουν υλοποιηθεί καθώς και νέων που δρομολογούνται για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα»,  καταλήγει το δελτίο τύπου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here