Συγκλονιστική καταγγελία στα «Μεσάνυχτα» για γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη: «Πήγαινα σπίτι του και υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί-Με βίασε όταν ήμουν 15

Στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» του Alpha με την Ελεωνόρα Μελέτη φιλοξενήθηκε ο Βασίλης (δεν αποκαλύφθηκε το επώνυμό του), το πρώτο άτομο που κινήθηκε νομικά εναντίον γνωστού ανθρώπου του θεάτρου για βιασμό και αποπλάνησή του όταν ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Ο 40χρονος πια Βασίλης, που κατέθεσε μήνυση στις 8 Φεβρουαρίου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μίλησε για την τραυματική του εμπειρία από τη στιγμή της γνωριμίας τους στο καμαρίνι του εν λόγω ανθρώπου του θεάτρου μέχρι τη συστηματική του σεξουαλική κακοποίηση, περιγράφοντας με λεπτομέρειες που σοκάρουν.

«Πήγαμε σε ένα κεντρικό αθηναϊκό θέατρο. Εγώ λόγω της αγάπης μου για το θέατρο είχα κάτσει στην πρώτη σειρά. Κατά τη διάρκεια της παράστασης ο θεατράνθρωπος αυτός ένιωθα ότι με κοιτούσε και δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι μέρος του ρόλου ή αν με φλερτάρει. Λόγω της ηλικίας μου ήμουν πολύ μπερδεμένος δεν μπορούσα να καταλάβω. Όταν τελείωσε η παράσταση πήγαμε στα παρασκήνια και περιμένοντας στο καμαρίνι του, που το μοιραζόταν με μία άλλη συνάδελφό του. Με είδε, με διάλεξε και μου λέει έλα εσύ εδώ και κάτσε δίπλα μου. Όντως, πέρασα ανάμεσα στους συμμαθητές μου και πήγα δίπλα του. Εγώ εκείνη τη στιγμή ένιωσα ξεχωριστός. Φαντάστηκα ότι με ξεχώρισε, ότι κατάλαβε πόσο αγαπάει το θέατρο. Νόμιζα ότι κάτι είδε σε μένα. Μου είπε κάτσε εδώ να υπογράψω τα αυτόγραφα και θα σου μιλήσω», είπε ο Βασίλης και συνέχισε:

«Φύγανε τα παιδιά και έκατσα. Άρχισε να με ρωτάει για μένα. Μπροστά ήταν και εκείνη η ηθοποιός που πηγαινοερχόταν. Στο τέλος με ρώτησε αν θέλω αυτόγραφο και του απάντησα όχι. Μετά μου είπε να συναντηθούμε πάλι την επόμενη μέρα. Εγώ είχα αμφιβολίες και μου ξένισε όλο αυτό. Αλλά επειδή ήταν γνωστός ένιωθα μία ασφάλεια. Την επόμενη μέρα το πρωί τον πήρα τηλέφωνο και δώσαμε ραντεβού στην Ομόνοια. Συναντηθήκαμε και στη συνέχεια βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο και ενώ καθόμασταν δίπλα-δίπλα με φίλησε. Εγώ αιφνιδιάστηκα. Με αγκάλιασε να με ηρεμήσει. Εγώ ήμουν σοκαρισμένος. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Την τρίτη φορά που βρεθήκαμε δέχτηκα σεξουαλική κακοποίηση από εκείνον».

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης, «αυτή ήταν η αρχή μιας ιστορίας που κράτησε 4 χρόνια. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ χειριστικός. Μου πέρασε ότι το θέλω όλο αυτό. Ότι μου αρέσει. Αυτός ήταν πολύ χειριστικός. Επειδή είχα ήδη αναζητήσει τη σεξουαλική μου ταυτότητα, λέγοντάς μου αυτός αυτά τα πράγματα ένιωθα ότι είναι δική μου απόφαση να συμμετέχω σε όλο αυτό. Όταν μεγάλωσα κατάλαβα. Αυτός ήταν 31 τότε. Σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν ζευγάρι».

Μάλιστα, περιγράφοντας τις επόμενες συναντήσεις τους έκανε και μία συγκλονιστική δήλωση: «Πήγαινα σπίτι του και υπήρχε πάντα εκεί ένα παιδί».

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και η Μαρία Κουρτέση, δικηγόρος του Βασίλη, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καθίσαμε 6 ώρες και μιλήσαμε για το προσωπικό του βίωμα. Του είπα πως είναι αδικήματα που έχουν παραγραφεί, αλλά ότι πλέον έχει δικηγόρο και δεν χρειάζεται να καταφύγει στα social media. Έχει στοιχεία, έχει δικηγόρο, πάει στον εισαγγελέα. Εδώ πρέπει να σεβαστούμε ότι υπάρχουν θεσμοί, υπάρχει πολιτεία, υπάρχει ένα πλαίσιο που προστατεύει».

Στο κλείσιμο της εκπομπής, ο Βασίλης δεν δίστασε να εκφραστεί για την πρωτοβουλία του να μιλήσει ανοιχτά για το προσωπικό του βίωμα: «Νιώθω πάρα πολύ καλά που μίλησα γι’ αυτό. Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here