Μεγάλη συμμετοχή και εθνικιστικά συνθήματα στην κηδεία του Κων. Κατσίφα

Με μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων ομογενών, έγινε στο χωριό Βουλιαράτες η κηδεία του 35χρονου ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 2.000 Έλληνες ταξίδεψαν στο χωριό του ομογενούς με πούλμαν και ιδιωτικά αυτοκίνητα προκειμένου να παρευρεθούν στην νεκρώσιμο ακολουθία, την ώρα που οι αρχές ανησυχούν για επεισόδια από ακραία στοιχεία.

Η τελετή σημαδεύτηκε από τα εθνικιστικά συνθήματα που ακούγονταν κατά τη διάρκειά της (όπως το «Έχω μι’ αδελφούλα κουκλίτσα αληθινή, τη λένε Βόρεια Ήπειρο» κ.λπ.), όπως και από μια τεράστια ελληνική σημαία με συνθήματα όπως «Βόρεια Ήπειρο γη ελληνική» που ξετυλίχτηκε στη διαδρομή της νεκρώσιμης ακολουθίας, ενδεικτικά της σύνθεσης των παρευρισκομένων. Ενδεικτική και η παρουσία δύο χρυσαυγιτών βουλευτών στην κηδεία, καθώς και του ευρωβουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος, Γ. Επιτήδειου, για την οποία κομπάζει στην ιστοσελίδα της η Χρ. Αυγή.

Η οικογένεια παρέλαβε τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα  στις δύο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στα Τίρανα.

Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Ελένη Σουρανή, στελέχη της μειονότητας και πλήθος απλού κόσμου έσπευσαν την Τετάρτη στους Βουλιαράτες για να συλλυπηθούν την οικογένειά του

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, λεωφορεία και ΙΧ έφτασαν από τα ξημερώματα στους Βουλιαράτες, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ανέβηκαν στο βουνό όπου έπεσε νεκρός ο 35χρονος. Μετά την κηδεία, με μια ελληνική σημαία να προπορεύεται, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι την εθνική οδό Κακκαβιάς-Αργυροκάστρου και ακολούθησε η αναχώρηση όλων όσοι έφτασαν στους Βουλιαράτες από την Ελλάδα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here