Στη δημοσιότητα μετά από 3 μήνες η λίστα Πέτσα-Τι πήραν τα ΜΜΕ από την κυβέρνηση

Μετά από σχεδόν τρεις μήνες έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση τη λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν 20 εκατ. ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς». Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη πληροφόρηση για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η διανομή των χρημάτων στα ΜΜΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «χρειαζόταν να εξακριβωθεί ότι έγιναν από κάθε μέσο ξεχωριστά οι αναρτήσεις και οι καταχωρήσεις και η μετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας» αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στα κριτήρια με βάσει τα οποία έγινε η διανομή των σχεδόν 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως από την αρχή «προβλέφθηκε ότι οι πληρωμές των μέσων που θα συμμετείχαν στην εκστρατεία θα γίνονταν από το υπουργείο Οικονομικών με βάσει τα τιμολόγια που θα εκδίδονταν και χωρίς φυσικά επιστροφές.

Από μια πρώτη ανάγνωση του παρακάτω καταλόγου προκύπτει σαφής χρηματοδότηση του φιλοκυβερνητικού Τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δεχθεί σφοδρή κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα άλλα κόμμα της αντιπολίτευσης για τη διανομή των 2 εκ. στα ΜΜΕ με αδιαφανείς όρους, ακόμα και σε ανύπαρκτα σάιτ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ερώτηση στην Βουλή για να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού». Στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας ζητούσε να γίνει επίσημη ενημέρωση για τα ακριβή ποσά που κατατέθηκαν ανά δικαιούχο, αλλά και παράλληλη κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

«Οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για ανύπαρκτα Μέσα που χρηματοδοτήθηκαν εν κρυπτώ, επιβεβαιώνουν πως η κυβέρνηση δεν είχε κανένα κριτήριο. Ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για την επισκεψιμότητα ή την τηλεθέαση των Μέσων. Μονάχα τη χειραγώγηση, το στραγγαλισμό της ενημέρωσης και τη χρηματοδότηση ημετέρων. Κάτι τέτοιο όμως συνήθως συμβαίνει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, όχι σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες» είχε αναφέρει σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην πρωθυπουργός.

Δείτε εδώ τη σχετική λίστα

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here