Σπίρτζης για Uber, μετά την απόφαση του Eυρωδικαστηρίου: Αποδείχθηκε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει την Ελλάδα αποικία και ψωροκώσταινα

 

 

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ποιές πολιτικές δυνάμεις, με μπροστάρη τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια πραγματική Ευρωπαϊκή χώρα, με δική της φωνή και ρόλο και ποιές πολιτικές δυνάμεις, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλουν την Ελλάδα αποικία και “ψωροκώσταινα”.

Ετσι σχολιάζει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Uber, ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης. Και συνεχίζει:

«Περιμένουμε από τα γραφεία τύπου της ΝΔ – τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους – να μας ξαναλασπώσουν θεωρώντας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τα Ευρωπαϊκά όργανα εχθρούς της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών, εκπροσώπους των συντεχνιών και του παλαιοκομματισμού…»

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωδικαστήριο, με σημερινή του απόφαση έκρινε  ότι υπηρεσία διαμεσολάβησης όπως η επίμαχη εν προκειμένω, στο πλαίσιο της οποίας, μέσω μιας εφαρμογής για έξυπνα τηλέφωνα, διευκολύνεται έναντι αμοιβής η επικοινωνία μεταξύ μη επαγγελματιών οδηγών που χρησιμοποιούν δικό τους όχημα και ατόμων που επιθυμούν να μετακινηθούν εντός πόλης, πρέπει να γίνει δεκτό ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με υπηρεσία μεταφοράς και, κατ’ επέκταση, να χαρακτηριστεί «υπηρεσία στον τομέα των μεταφορών» κατά την έννοια του δικαίου της Ένωσης.

Ως εκ τούτου, επισημαίνει η απόφαση, μια τέτοια υπηρεσία αποκλείεται από το πεδίο εφαρμογής της ελεύθερης παροχής των υπηρεσιών εν γένει, καθώς και από το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας σχετικά με τις υπηρεσίες στην εσωτερική αγορά και της οδηγίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Επομένως, στο παρόν στάδιο εξέλιξης του δικαίου της Ένωσης, εναπόκειται στα κράτη
μέλη να ρυθμίζουν τους όρους παροχής τέτοιων υπηρεσιών, τηρώντας τις γενικές αρχές
της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε εδώ την περίληψη της απόφασης: uber

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here