Σκοταδισμός και «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» από ΝΔ στην συνταγματική αναθεώρηση: Αρνείται την θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους

Σε μιά άνευ προηγουμένου επίδειξη σκοταδιστικού πνεύματος, που δεν έχει καμία σχέση με την φιλελεύθερη ευρωπαϊκή αντίληψη για τη σύγχρονη οργάνωση του κράτους δικαίου, προχώρησε η ΝΔ. Τα μέλη της στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συνάγματος, τάχθηκαν ομοθυμαδόν ενάντια στην αναθεώρηση των άρθρων για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους και την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου των κρατικών αξιωματούχων, ακυρώνοντας έτσι στη πράξη τη δυνατότητα αναθεώρησή τους.

Η κυβερνητική πλειοψηφία, με επιχειρήματα βγαλμένα από τον προηγούμενο αιώνα, υπερασπίσθηκαν τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, συνδέοντας ευθέως την θρησκευτική ορθόδοξη συνείδηση με την λειτουργία του κράτους. Απέρριψαν έτσι κάθε δυνατότητα να ρυθμισθεί επιτέλους και στην Ελλάδα η ανεξιθρησκεία του κράτους.

Μάλιστα ενώ κατηγορούσαν ου αντιπάλους τους δήθεν για ιδεολογική προσέγγιση της αναθεώρησης, αυτό το έκαναν οι ίδιοι και μάλιστα με επιχειρήματα έωλα, που δεν στέκονται στο σύγχρονο νομικό πολιτισμό.

Η ΝΔ φλερτάρει και πάλι με τον ακραίο εθνικιστικό λόγο, ταυτίζοντας την ελληνική πολιτεία μονομερώς με την ορθόδοξη εκκλησία.

Μάλιστα απέρριψα ακόμη και την πρόσθεση εναλλακτικού, πολιτικού όρκου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με το επιχείρημα ότι το Σύνταγμα δεν απαγορεύει σε κάποιον να μην ορκισθεί στο τύπο του θρησκευτικού όρκου που επιβάλει το Σύνταγμα!!!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here