Σκάνδαλο Siemens: Καταδικάστηκαν 22 από τους 54-Απαλλάχθηκε λόγω παραγραφής ο Θ. Τσουκάτος

Δεκατρία χρόνια μετά την έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, εκδόθηκε η δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του πρώτου βαθμού, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας , προχώρησε στην καταδίκη 22 κατηγορουμένων μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ´ επάγγελμα

Το Δικαστήριο έκρινε ενόχους και πρώην στελέχη του ΟΤΕ, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης καθώς και τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλώντ Όσβαλντ (ο οποίος καταζητείται από τότε που παραβίασε περιοριστικό όρο και συγκεκριμένα «έσπασε» το «βραχιολάκι»).

Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για την δωροδοκία μετά και από εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας καθώς ενέταξε το αδίκημα στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

Ποιοι αθωώθηκαν
Αθώοι κρίθηκαν πέντε κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Νικόλαος Μανασής,Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς, Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.

Άλλοι 28 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων που τους αποδίδονταν ανάμεσα τους και ο άλλοτε «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.

Υπενθυμίζεται ότι σε δίκη είχαν αρχικά παραπεμφθεί 64 κατηγορούμενοι ωστόσο στο μεταξύ δέκα εξ αυτών απεβίωσαν.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στη σύμβαση 8002/1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here