«Πρόταση-όνειδος»: Σφοδρή αντίδραση πολιτικής αγωγής στη πρόταση της εισαγγελέας να αφεθούν όλοι ελεύθεροι πλην Ρουπακιά!

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της πολιτικής αγωγής στη πρόταση της εισαγγελέως Αδ. Οικονόμου να ανασταλούν οι ποινές όλων των καταδικασθέντων πλην Ρουπακιά, στη δίκη της Χρυσής Αυγής και να αφεθούν ελεύθεροι!!!  

Το σκεπτικό

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, ο τόπος διαμονής των καταδικασθέντων ειναι γνωστός, τήρησαν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί, οι περισσότεροι είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Επίσης, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέες πράξεις αφού η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε, τα γραφεία έκλεισαν, έκλεισε και η εφημερίδα.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε ανατολή της ποινής και για το Γιάννη Λαγό, ο οποίος δεν τη ζήτησε αλλά εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τον συνήγορό του Κώστα Πλεύρη (πατριάρχη της ελληνικής ακροδεξιάς) για να ζητήσει εξαίρεση του δικαστηρίου…

Η πρόταση αυτή και το σκεπτικό της, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πολιτικής αγωγής.

Οργή της πολιτικής αγωγής

Η πρόταση της εισαγγελέως προκάλεσε τις εντονες αντιδράσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης συνήγορος των Αιγύπτιων αλιεργατών, δήλωσε: «Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους όρους. Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξίας. Αν, όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

 

Ο Παναγιώτης Σαπουντζάκης, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ανέφερε: «Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις, παρόλο που (ο Μιχαλολιάκος) καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού. Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα».

Όταν η εισαγγελέας πρότεινε «αθώωση»

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας, τον περασμένο Δεκέμβρη, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όταν είχε προτείνει τη αθώωση (!) όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Στη συνέχεια, μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου πρότεινε βαριές ποινές, με αποτέλεσμα την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης, στους οποίους αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here